Skip to content

Miroslav Volf este un teolog și profesor universitar, născut pe 25 septembrie 1956, în Croația. Este cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul teologiei și relațiilor internaționale. Volf a studiat teologia la Evangelical Theological Seminary din Osijek, Croația, iar ulterior, în timpul războiului din Iugoslavia, a fost profesor la Osijek și Zagreb.

A emigrat în Statele Unite ale Americii în 1984 și a obținut doctoratul în teologie la Universitatea din Tübingen, Germania. În prezent, este profesor de teologie sistemă la Divinity School de la Universitatea Yale.

℗PUBLICITATEMiroslav Volf este cunoscut pentru lucrările sale axate pe reconciliere, justiție și relațiile dintre creștinism și alte tradiții religioase. Una dintre cărțile sale celebre este Exclusion and Embrace (1996), în care explorează teme legate de reconciliere în contextul conflictelor etnice și religioase.

De-a lungul carierei sale, Volf a fost implicat și în dialogul interreligios și a susținut ideea de a construi punți de înțelegere între diferite tradiții religioase. El a fost preocupat de modul în care credința poate contribui la pace și justiție în lume.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0