fbpx
skip to Main Content
Monica Cadogan – Ce Nu Vreau Să știe Lumea Despre Mine

Monica Cadogan este fondatoare și CEO „Vivre“ – cel mai mare magazin online de mobilă și decorațiuni din sud-estul Europei. De asemenea, este soție și mamă a patru copii. Iar asta, la doar 37 ani. Începând cu 12 februarie de la 20:30 o vom putea urmări în acțiune la ProTV, în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor“. Despre cum jonglează cu toate aceste roluri și despre cum este să pornești totul de la zero, în interviul de mai jos.

Ce este cel mai greu pentru tine, ca femeie într-o lume în care bărbații au fost obișnuiți să fie doar ei între ei?

Să spun bancuri, să dau sfaturi și să mă laud. Bărbații acceptă o femeie bun profesionist în preajma lor, o respectă, dar nu o pot asimila și trata ca pe unul „de-al lor“.

Care este îngrijorarea care uneori îți bântuie somnul și îți distrage atenția de la activitățile zilnice?

Mă preocupă mult CUM și CU CINE îmi petrec zilele și momentele importante. Și mă bântuie să nu pierd (sau să IROSESC) timpul. Întotdeauna trebuie să aleg cum aloc cele 24 ore între familie, afaceri, prieteni, spiritualitate, nevoi de bază – și recapitulez atent ce am investit și ce am obținut din timpul meu.

Modelul tău de antreprenor este…

Curajos, asumat și curios.

Te-ai căsătorit relativ devreme, la 20 de ani; care s-au dovedit a fi plusurile acestei decizii?

Căsătoria și copiii au venit în viața mea la timpul potrivit. Pentru mine nu a fost deloc devreme, mi le-am dorit foarte mult și, dimpotrivă, partea personală este motivul pentru care mă simt motivată și am succes pe plan profesional.

Ai început să muncești la firma tatălui tău încă din timpul facultății; ai avut momente în care îți închipuiai că este suficient să fii „fata lui tata“ pentru a-ți transforma visurile în realitate?

Niciodată nu m-am gândit că este suficient să fiu „fata lui tata“! Pentru mine, munca la firma tatălui meu a fost ca un test pentru ceea ce urma să se întâmple cu cariera mea. Aici m-am format și am învățat cel mai mult din elementul esențial: să ai curaj. Tatăl meu a fost un profesor excelent, cu care mă pot sfătui chiar și în prezent.

Ce emoții te încearcă, în ceea ce privește proiectul „Imperiul Leilor“ de la Pro TV?

℗PUBLICITATE


Ați observat că emoțiile au, în general, o conotație negativă? Ba jenează, ba inhibă. Pentru mine, emoțiile sunt pozitive și constructive. Mă bucur că le am și le folosesc într-un mod constructiv. Sunt veșnic curioasă, deschisă să cunosc oameni noi și să le descopăr ideile. Practic, să îi descos și să scot ce-i mai bun de la ei. Cu siguranță „Imperiul Leilor“ este locul perfect pentru a-mi satisface curiozitățile și a învăța lucruri noi.

Dacă unul dintre copiii tăi ar fi candidat în cadrul emisiunii, care ar fi sfatul cu care l-ai încuraja să pornească de acasă?

L-aș sfătui să fie bine pregătit și corect în propunerile lui. Un candidat valoros și rezonabil poate fi chiar motiv de „luptă“ între lei, pentru că este natural să ne dorim să investim și să ne implicăm când vedem ceva de valoare.

Care-i partea cea mai grea, atunci când vine vorba despre echilibrul dintre viața profesională și cea de familie?

Când iubești ceea ce faci și oamenii cu care lucrezi, nu prea găsești părți grele. Reușești să găsești un echilibru – și până și timpul se transformă în aliatul tău.

Calitatea ta numărul 1 este…

Curiozitatea.

Cel mai mare eșec din care ai realizat că ai avut cel mai mult de învățat…

A fost când a trebuit să renunț la oameni din jurul meu. Eșecul a fost că am ales să investesc timp într-o direcție care nu dădea rezultate, așa că am învățat să fiu mai realistă. Mai bine o tristețe azi, decât un dezastru mâine.

Care este acel comportament la care nu poți renunța, deși știi că nu-ți aduce niciun beneficiu real?

Vorbesc mult, metaforic (pe ocolite) și realizez că de multe ori cei din jur nu mă pot urmări sau chiar înțelege.

Ce faci, atunci când ajungi într-un blocaj în profesie și, aparent, nu se arată nicio soluție?

Îi întreb pe ceilalți. Cred că o soluție bună poate veni din cel mai neașteptat unghi. Practic, analizez, disec cu cei din jurul meu, până ce ajung nu doar la un plan, ci și la instrumentele prin care să pun planul în aplicare.

Dacă ar fi să-i faci o promisiune copilului care ai fost cândva, care ar fi aceasta?

Că o să aibă o viață plină ochi cu de toate.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută