Skip to content

Monika Fagerholm, prozatoare de limbă suedeză din Finlanda, s-a născut în 1961 la Helsinki. A făcut studii de literatură și psihologie la Universitatea din Helsinki, pe care a absolvit-o în 1987, an în care a debutat ca scriitoare cu volumul de proză scurtă Sham.

În 1990 a publicat un nou volum de povestiri, Patricia, iar în 1994, romanul Underbara kvinnor vid vatten, care a fost nominalizat la Premiul Finlandia și a obținut Premiul Runeberg și Tack för boken-medaljen. Ulterior i-au apărut romanele Diva (1998), Den amerikanska flickan (2005), Glitterscenen (2009) și Lola uppochner (2012). Den amerikanska flickan a obținut în 2005 premiile August, Aniara și Göteborgs-Postens, precum și Marele Premiu al Asociației Suedeze de Literatură. În 2016 prozatoarea a primit Premiul Nordic al Academiei Suedeze. În 2019 a publicat romanul Vem dödade bambi? (Cine a ucis-o pe Bambi?), care a fost recompensat cu premiile Tollander, Stina Aronson și, în 2020, cu Premiul Selma Lagerlöf și Nordic Council Literature Prize.

℗PUBLICITATECărțile sale au fost traduse în mai multe limbi de circulație internațională, iar romanul Underbara kvinnor vid vatten a fost ecranizat în Finlanda în 1998. În prezent scriitoarea locuiește în orașul finlandez Ekenäs.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0