fbpx
skip to Main Content

Este originară din Republica Moldova, însă are rădăcini ucrainene și poloneze. Este reprezentanta Moldovei la Eurovision, o tânără artistă extrem de ambițioasă, determinată și muncitoare, căreia viața nu i-a zâmbit tot timpul. A ales însă partea plină a existenței sale și este gata să bucure publicul (și așa istovit, după perioada grea a pandemiei) printr-o piesă colorată, energică și debordând de bună dispoziție, intitulată simplu „Sugar“. Despre toate acestea, dar și despre multe altele, ne povestește Natalia Gordienko, protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, de pe paginadepsihologie.ro.

Cum ai vrea să te descrie fiul tău, când va fi adult?

Aș vrea să spună că mama este frumoasă, puternică, fericită, împlinită, că a reușit să formeze o familie mare, cu noi, copii, nepoți, și a reușit, în același timp, să împletească această latură familială cu cea profesională, împlinindu-și toate visurile; iar prin exemplul ei, mi-a dat și mie acest impuls, încă de mic mă uitam la ea cum zâmbește, cât de luminoasă este, permanent optimistă, deși lucra mult, și oricât de obosită era și oricât de greu îi era, venea la mine încrezătoare în ziua de mâine, fără să simt vreo urmă de sacrificiu la ea și lăsându-mi mereu senzația de împlinire și fericire.

Care este persoana care te-a făcut să prinzi aripi și să-ți împlinești visul?

Alături de mine, permanent, a fost bunica mea. Părinții mei s-au despărțit când încă eram mic copil, iar bunicii i-au dat mamei posibilitatea să lucreze mai mult, și bunica mea, căreia îi mulțumesc, mi-a văzut talentul la momentul potrivit și a făcut ce i-a stat în putință să fie dezvoltat, iar pe lângă asta, mi-a explicat că este necesar să perseverez, și nu doar să mă bazez pe calitățile vocale. Bunica este cel mai mare critic al meu, ea mă aduce, mereu, cu picioarele pe pământ.

Care este emoția cea mai puternică pe care ai învățat s-o gestionezi și ce lecție ți-ai însușit pornind de la ea?

Sunt extrem de sensibilă, dar, în același timp, la fel de puternică. Din păcate, inclusiv pierderea unor persoane dragi m-a întărit și m-a învățat să mă pregătesc, lucid, pentru toate situațiile de acest gen, realizând, în detaliu, toate ceremoniile de înmormântare, cu atât mai mult cu cât bunicii erau distruși de durere. Odată cu moartea mamei, pe când aveam optsprezece ani, am devenit peste noapte o persoană adultă și responsabilă, deja, de bunicii mei. Și știu că, dincolo de emotivitatea mea, pot fi o stâncă de piatră, în situații-limită.

Care este personalitatea publică pe care o admiri cel mai mult (indiferent de epoca istorică, de zona geografică și de domeniul în care s-a afirmat)?

Citesc foarte mult cărți autobiografice, în special despre femei din politică (Margaret Thatcher, Michelle Obama), dar și despre Oprah Winfrey, Madonna, Beyoncé, JLo, sunt exemple de la care împrumut foarte multe idei și experiențe, femei care au reușit să împletească viața profesională cu cea personală. 

Ce părere ai despre psihoterapie? Ai fost, vreodată, într-un astfel de cabinet?

Sincer, îmi place foarte mult, consider că psihologia este un domeniu către care ar fi bine să ne îndreptăm cu mai multă încredere, comunicarea cu profesioniști din domeniu fiind extrem de importantă. Eu am apelat la psihoterapie în urma despărțirii mele de soț și m-a ajutat foarte mult. Am și un prieten psiholog de la care împrumut diverse lucrări, cea mai recentă fiind despre somatizare. 

Ce așteptări ai de la Eurovision 2021?

Ca orice sportiv care merge la Jocurile Olimpice, vreau să câștig. Înțeleg că Eurovision este un concurs foarte greu, este și unul geopolitic, dar, oricum, eu voi face tot posibilul ca țara mea să fie reprezentată la cel mai înalt nivel și, după, desigur, îmi doresc ca, profesional, să mă bucur de ascensiune, ba chiar de o nouă etapă. 

Cum a apărut piesa „Sugar“, care este povestea ei?

Anul trecut, în selecția națională pentru Eurovision, am fost aleasă cu piesa „Prison“, iar anul acesta am decis să participăm cu o altă piesă, dinamică, pozitivă, și așa a luat naștere „Sugar“, care cred că mă reprezintă foarte bine și mă regăsesc în ea, iar echipa este 100% internațională: eu, din Republica Moldova; compozitorii sunt Dimitris Kontopoulus și Philip Kirkorov; versurile sunt de Mikhail Gutseriev, adaptate în limba engleză de către Sharon Vaughn (producător și deținător al unui Premiu Grammy). Ne pregătim intens, însă pandemia face ca lucrurile să fie mai greu de promovat, dar facem tot posibilul să popularizăm piesa, iar feedbackul este unul foarte bun, ceea ce ne bucură foarte mult. 

Cu ce cântăreț de talie internațională ai vrea să colaborezi, și nu ai apucat încă?

℗PUBLICITATEÎmi place foarte mult Sting. Dar și Beyoncé, Lara Fabian.

Care crezi că sunt cele mai importante calități ale tale, ca mamă?

Sper să fiu prietena cea mai bună a copilului meu, el nu trebuie să simtă, să vadă tristețea pe fața mea, eu îi dau absolut toată dragostea mea și fac tot posibilul ca el să fie cel mai fericit, cel mai împlinit, să aibă tot. Facem foarte multe activități împreună, atât în casă, cât și afară, avem o relație foarte profundă și frumoasă. 

Care este concurentul de la Eurovision de care te temi?

Cred că cea mai mare provocare a mea sunt chiar eu, de mine mă tem, deoarece știu că, dacă voi aplica în concurs ceea ce fac la repetiții, va fi superb. Știu că emoțiile pot să distrugă însă tot, așadar de mine mă tem. N-am ascultat toate piesele intrate în concurs, acum vreau să mă concentrez pe prestația mea.

Care a fost cea mai împovărătoare întâmplare din viața ta?

Cu siguranță, pierderea mamei.

Câte dintre greșelile pe care le-ai făcut, de-a lungul vieții, au venit la pachet și cu o lecție?

Eu mă străduiesc să învăț din greșeli și recunosc că fiecare zi vine cu noi provocări și, automat, cu noi greșeli. E bine să le accepți și să înveți din ele, pentru a deveni o variantă îmbunătățită a ta, pe zi ce trece.

Ce-ai simțit când ți-ai regăsit chipul pe seria de timbre din Republica Moldova?

A fost o surpriză foarte mare pentru mine, dar și o responsabilitate.

Cum gestionezi atitudinea plină de ură din mediul online?

Dacă, înainte, eram extrem de deranjată și plângeam, mă consumam, acum, privind matur, știu cum sunt eu, iar oamenii dragi mă cunosc prea bine. Este greu să ai energie pentru toți oamenii neîmpliniți, care comentează negativ pe internet, și prefer să nu le răspund. Pot înțelege critica, dacă e constructivă, dar pe cei care doar reacționează răutăcios, nu; cu ei n-am de ce să interacționez.

Care este relația ta cu publicul din România?

Iubesc publicul din România, iar înainte de pandemie, am avut foarte multe apariții, concerte și petreceri private aici. Ceea ce apreciez foarte mult este felul în care sunt primită de români, cu brațele deschise.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută