skip to Main Content

Natalie Portman este câștigătoare a Premiului Oscar, regizoare, producătoare de film și activistă, printre ale cărei filme se numără Léon: The ProfessionalCold MountainCloserV for Vendetta, episoade care preced seria Star Wars, A Tale of Love and Darkness, Jackie, Black Swan și Thor: Love and Thunder (în curs de apariție). Născută în Ierusalim, este absolventă a Harvard University și trăiește în Los Angeles, alături de familie.

S-a născut la 9 iunie 1981 la Ierusalim sub numele Natalie Hershlag ca unic copil al unei familii de evrei. Tatăl ei, medicul israelian Avner Hershlag, ginecolog specialist în tratamente pentru infertilitate, și-a cunoscut soția, Shelley Stevens, în timpul studiilor la universitatea Ohio. Stevens, născută în Cincinnati, originară dintr-o familie ajunsă în SUA din Austria și Rusia, și îndeplinește în prezent funcția de manager al fiicei ei. Una din străbunicile lui Natalie din partea tatălui s-a născut în România și a fost spioană pentru serviciile de informații britanice în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

℗PUBLICITATEPrimul său rol l-a avut în 1994, în filmul franțuzesc Léon. Rolul care a făcut-o celebră a fost cel interpretat în trilogia Star Wars. Înainte de acesta, a mai jucat în Beautiful Girls și Anywhere but Here. În timpul filmărilor pentru Star Wars a studiat psihologia la Universitatea Harvard. În 2005 a fost nominalizată pentru prima oară la Premiile Golden Globe, premiu pe care l-a și câștigat, cu producția Closer. Pentru rolul din filmul V for Vendetta a trebuit să se radă în cap. A jucat rolurile principale în dramele istorice Goya’s Ghosts (2006) și The Other Boleyn Girl (2008). În mai 2008 a fost cel mai tânăr membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Debutul său regizoral, Eve, a deschis cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. În 2011, Natalie Portman a câștigat Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal pentru lungmetrajul Black Swan, acolo unde interpretează rolul unei balerine. În timpul filmărilor l-a cunoscut și s-a îndrăgostit de coregraful Benjamin Millepied, cu care s-a logodit și cu care are 2 copii unul născut în 2017.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0