Skip to content

Este chef, antreprenor, soț, tată și prieten devotat. Are o poveste de viață demnă de scenariu de film, este muncitor, deschis și extrem de sincer. Despre provocările vieții, despre viața de familie, dar și despre planurile de viitor am discutat cu Nicolai Tand, în cel mai recent interviu #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de pe paginadepsihologie.ro

Cum ai descrie, în câteva cuvinte, cea mai grea lecție pe care experiența pariziană ți-a predat-o?

Experiența pariziană m-a învățat cât este de important să îți asumi deciziile și odată ce ai ales un drum, să mergi tot înainte, făcând tot ce poți mai bine. 

Dacă ai avea o putere, ce anume ai aduce din Maramureș, la București?

Oamenii. Sunt mai calmi, mai calzi, mai răbdători, mai interesați de cei de lângă ei.

Ce-ți spui în gând, atunci când apar conflictele în cuplul vostru?

E firesc, trebuie sa găsim o rezolvare și la asta. 

 În cartea „Revoluția iubirii, psih. Gáspár György spune că pacea începe cu un zâmbet, iubirea adevărată începe cu renunțarea la lupta pentru putere. Cum este în cazul vostru? Cine cedează primul, după o ceartă?

Nu avem o rețetă sau niște reguli, dar amândoi știm că suntem o familie și, chiar dacă mai apar certuri, pentru că este inevitabil, trebuie să trecem peste și să învățăm din ele. Uneori certurile astea te ajută să îl cunoști mai bine pe celălalt, să afli ce nu îi place, și atunci poți transforma lucruri în relația de cuplu.

Care este mesajul pe care ai fi vrut să-l transmiți părinților tăi, dar nu ai apucat să o faci?

Că au fost cel mai bun model pe care l-aș fi putut avea vreodată în viață.

Care este personalitatea publică pe care ai întâlnit-o în experiența ta pariziană și în care ai descoperit empatie și modestie?

Îmi amintesc de perioada în care eram director la, La Cantine du Faubourg și Jennifer Aniston a venit să ia masa acolo. M-a impresionat modestia și căldura cu care mi-a vorbit. M-am ocupat de masa ei toată seara, iar la final m-a căutat prin restaurant ca să-mi ofere un trandafir înainte de plecare.

O altă întâlnire pe care o voi ține mereu minte este cea cu fostul președinte al Franței, Francois Hollande, pentru care am și gătit atunci când a venit la București. Am stat la povești vreo 20 de minute după ce s-a terminat evenimentul și m-a impresionat cât de relaxată și deschisă a fost întreaga discuție. Sunt norocos pentru că am cunoscut niște oameni foarte faini în viața asta!

Când va apărea pe piață cartea dedicată mamei tale, Maramureș în bucate?

Cartea este deja pe piață. Am adunat rețetele copilăriei mele, rețetele în care eu regăsesc mereu gustul Maramureșului, așa cum îl știu de la mama mea.

℗PUBLICITATE



View this post on Instagram

A post shared by 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐢 𝐓𝐚𝐧𝐝 (@nicolai_tand)

Ce sfat ai pentru cei ce doresc să-și urmeze visul, dar nu au posibilitatea materială de a urma acea cale?

Când îți setezi un vis, nu te gândești la limite. Trebuie să îți dorești să îl îndeplinești și atunci vor apărea în calea ta și soluțiile.

Te-a mai urmărit gândul de a te fi reîntors la Paris?

Sunt ferm în deciziile pe care le iau, mi le asum și atunci nu e loc de gânduri sau regrete.

Când ai plâns, ultima oară?

La un spectacol de teatru al Ilonei. Am fost atât de mândru de ea…

Care este sacrificiul suprem pe care ești dispus să-l faci, de dragul familiei?

Familia este totul pentru mine.

Care este acel fel de mâncare cu care nu rezonezi, deși el este foarte apreciat, de către clienți?

În meniul restaurantului am introdus numai lucruri care îmi plac sau le consum și eu.

Antreprenoriat sau bucătărie, unde te simți cel mai confortabil?

În bucătăria restaurantului meu, adică atunci când le combin. [râde]

Cum ai descrie risipa alimentară, în rândul populației române?

Cred că risipa alimentară este o caracteristică a acestor vremuri, nu neapărat a noastră. E generată de lipsa de timp, consumerism etc. Soluția e ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă, pentru că și problemele mari încep să se rezolve cu lucruri mărunte.

Cum crezi că vei reacționa, atunci când vei cunoaște primii iubiți ai copiilor?

Și eu și Monica am încercat să creștem niște oameni independenți. Le dăm copiilor noștri tot sprijinul și dragostea de care au nevoie, dar credem că este important să aibă responsabilitatea propriilor alegeri. Eu sper și cred că o sa fiu foarte bucuros pentru ei! [râde]

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0