fbpx
skip to Main Content

Odată cu începutul lunii octombrie, Pagina de Psihologie lansează mai multe proiecte noi, menite să cultive inteligența relațională a românilor. Multe dintre aceste proiecte au un format inedit și au fost gândite în scopul promovării sănătății relaționale, prin cele mai populare mijloace de comunicare disponibile în zilele noastre. 

#ModusVivendi – este un proiect vizual, desfășurat în parteneriat cu Storia.ro (platforma imobiliară cu cele mai multe anunțuri din piață), având ca scop conștientizarea și îmbunătățirea relației cu casa. Casa nu mai reprezintă, în zilele noastre, un simplu adăpost, astfel că pentru a ne contura granițele cât mai solide ale stării de bine este important să analizăm cu atenție această relație și să ne întrebăm care sunt schimbările necesare. #ModusVivendi este un proiect vizual, în care mai mulți dintre prietenii Paginii de Psihologie ne-au primit în casele lor pentru o discuție sufletească despre ce înseamnă pentru ei „acasă“. Prima vizită a fost efectuată chiar în casa colegului nostru, Gáspár György, după care am poposit în casa Mirelei Retegan, a Petronelei Rotar, urmând să-i mai vizităm pe dr. Vasi Rădulescu, Valeria van Groningen, Raluca Anton și Oana Tache.

#EpicTalk – The Podcast – după seria de conferințe cu același nume, a venit momentul să lansăm primul podcast marca Pagina de Psihologie, cu susținerea Boiron România. Gazda seriei de interviuri este jurnalista Andreea Brașovean, care inițiază o serie de conversații – mai grele, dar, în același timp, provocatoare – despre subiecte pe care am prefera să nu le purtăm niciodată, din lipsă de îndrăzneală și curaj. La podcast vor fi dezbătute teme precum: provocările relației de parenting, indiferența față de suferința comunității din care facem parte, lupta cu dependența de cumpărături, teama de a mai visa la călătorii și vacanțe sau moștenirile relaționale cu care am pornit de acasă. Printre invitații podcastului se numără Melania Medeleanu, Diana Stănculeanu, Răzvan Pascu și mulți alții. Fiecare ediție beneficiază și de câteva concluzii formulate de către psihologul Gáspár György. #EpicTalk – The Podcast este disponibil pe Apple Podcast, Spotify, Anchor FM și YouTube

#BraveTalk – este primul program video de psihoeducație din România care aduce laolaltă conceptul de inteligență relațională și pe cele de educație și sănătate sexuală. Într-o perioadă în care autoritățile se dovedesc neputincioase în găsirea unei modalități potrivite de implementare a unor programe de educație sexuală, Pagina de Psihologie și nudoarunmoment.ro vin în ajutorul părinților și al profesorilor. Fiecare ediție este moderată de Andreea Brașovean, care are câte doi invitați alături de care sunt abordate teme precum ce este educația sexuală, cum se conturează sinele sexual, cum ne raportăm față de corp, de ce respingem diversitatea orientărilor sexuale sau de ce are nevoie țara noastră pentru a renunța la miturile și tabuurile despre sexualitate. În rândul invitaților îi vom întâlnii pe Paula Herlo, Petronela Rotar, Tily Niculae, Emil Rengle, Paula Rusu, Urania Cremene, Diana Stănculeanu, Cristina Trepcea, Cristina Petrescu-Ghenea, Gáspár György. Emisiunea se va difuza bilunar, începând cu data de 8 octombrie, exclusiv pe canalul de YouTube Pagina de Psihologie.

℗PUBLICITATE#AltfelDespreVedete – este un proiect de tip editorial prin care ne propunem să normalizăm existența celor pe care-i admirăm de la distanță și despre care, adesea, avem tendința de a crede că au o viață perfectă și atât de diferită de a noastră. Bianca Sîrbu, editor Lifestyle la Pagina de Psihologie, ne prezintă săptămânal câte o poveste surprinzătoare care ne poate ajuta să vedem dincolo de faimă, haine scumpe sau mirajul scenei. Vom avea posibilitatea de a-i cunoaște „altfel“ pe Jane Fonda, Oprah, Beyoncé, Anthony Hopkins, Celine Dion și mulți alții.

#Infidelitatea: cum să clădești încrederea și să eviți trădarea – este cea mai recentă carte de psihologie relațională, din portofoliul Editurii Pagina de Psihologie. Dr. John Gottman, probabil cel mai important psiholog-cercetător din sfera relațiilor de familie și cuplu, ne surprinde cu o nouă carte menită să ne ajute în procesul de înțelegere a infidelității și mai ales în acela de redobândire a încrederii. Scrisă într-un stil accesibil tuturor, cartea surprinde atât experiența psihologică a celor care se confruntă cu infidelități de variate feluri, dar și recomandări specifice cu privire la tratamentul relațional. 

#Mindfulness: exerciții de curaj, compasiune, conectare – este cel de al doilea curs online al psihologului Gáspár György, bazat pe cartea Mindfulness urban. Cursul este unul teoretic și practic în același timp, cu nenumărate explicații menite să ne împrietenească mintea și inima cu practica stării de prezență conștientă. Programul online are un număr de patru lecții: practica mindfulness – scurtă introducere teoretică și prezentarea generală a stării de prezență conștientă; curajul de a ne întâlni cu propriile trăiri – descrierea schemelor emoționale, prezentarea sistemelor de reglare emoțională de la nivelul creierului uman, cultivarea inteligenței emoționale; compasiunea față de sine și față de semeni – descrierea compasiunii ca trăsătură definitorie pentru ființa umană, pilonii de bază ai autocompasiunii, critica vs. acceptarea de sine; conectarea și inteligența relațională – reconsiderarea „dependenței“ față de oameni, practica inteligenței relaționale, dialogul conștient aplicat în conversațiile dificile. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută