fbpx
skip to Main Content

Nu mai este niciun secret că Joseph Robinette Biden, sau Joe Biden, este noul președinte al Statelor Unite ale Americii, cel de-al 46-lea, de altfel, precum și cel mai în vârstă de până acum. Însă, potrivit site-ului de știri digi24.ro, în spatele acestei victorii se află o viață brodată cu multe momente de cumpănă.

În vârstă de șaptezeci și șapte de ani, Biden a trecut prin toate stadiile politicii, ajungând, în cei cincizeci de ani de activitate politică, să-i cunoască toate dedesubturile. 

Provine dintr-o familie în care curajul a fost cuvântul de ordine și așa se face că, la nici treizeci de ani, câștiga primul său mandat de senator în Congresul Statelor Unite. La o lună distanță de acest succes, Biden avea să trăiască drama vieții sale, un accident rutier reușind să-i răpească atât soția, cât și fiica și să-i rănească grav pe ceilalți doi fii ai săi. A avut un moment de cumpănă adâncă, însă a decis să scrie istorie și să meargă mai departe, depunând jurământul lângă patul de spital al lui Beau, unul dintre fiii săi. Și-a reconfigurat traseul vieții și a decis să facă naveta între Delaware și Washingthon pentru a fi, seară de seară, alături de copiii săi.

Trei ani mai târziu, avea să o cunoască pe Jill Jacobs, cea care i-a și devenit parteneră de viață, după ce i-a fost prezentată de către fratele său și, la doi ani după aceea, Biden a cerut-o de soție. În 1981, cuplul avea să primească în familie o fiică, ceea ce i-a legat și mai tare.

În 1987, Biden încearcă pentru prima oară să candideze la președinția Statelor Unite, însă o greșeală din cadrul discursului său l-a făcut să piardă această șansă.

View this post on Instagram

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

℗PUBLICITATE


Din păcate, nici problemele de sănătate nu i-au fost străine, anevrismul cerebral survenit, precum și embolia pulmonară determinându-l pe acesta să stea departe de scena politică pentru o vreme. 

Anul 2007 a fost cel în care Biden a revenit în vizorul presei, cu intenția de a-și anunța, pentru a doua oară, candidatura la președinție, însă, la diferență de un an, Barack Obama l-a numit vicepreședintele său, iar relația dintre aceștia a fost cea care l-a ajutat pe Biden să traverseze episoadele de cancan în care a fost târât.

Însă, ca într-un scenariu de film, atunci când se afla într-un apogeu profesional, o altă dramă personală i-a tulburat existența, și anume decesul fiului său cel mare, Beau, în urma unei lupte cu cancerul cerebral. Și-a acceptat destinul și a mers mai departe cu demnitate, susținut de fiul său cel mic, Hunter, și a decis să candideze din nou la președinție.

În tot acest răstimp, echipa contracandidatului lui Biden nu a contenit să trimită „săgeți“ către viața personală și profesională a lui Hunter, cu scopul de a-i anihila planurile tatălui său. Cu toate acestea, președintele ales al SUA este însuși Joe Biden care va scrie istorie atât alături de soția sa, cât și alături de vicepreședintele său, Kamala Devi Harris, care este, în egală măsură, prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană cu origini indiene care ocupă această funcție.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută