Skip to content

Este plină de energie, de culoare și entuziasm, iar muzica ei ne atinge inimile. Ea este Olivia Addams, despre care am vrut să aflăm mai multe în cadrul acestui interviu de weekend. Olivia se numără printre artiștii români care se bucură de succes atât la nivel local, cât și internațional. Single-uri precum „Stranger“ – piesă care a primit discul de platină în Polonia, „Fool Me Once“ și „Never Say Never“ au dominat topurile Airplay și Shazam din Polonia, timp de săptămâni la rândul, ceea ce a făcut-o pe Olivia una dintre cele mai apreciate artiste din această parte a Europei. La începutul anului 2022, Olivia a lansat prima ei piesă în limba română, o surpriză mult așteptată de fani. „Scrisori în minor“, compus de Carla’s Dreams, a reușit să depășească trei milioane de stream-uri, asigurându-i un loc în Top 10 Radio Airplay. După această carte de vizită profesională, te invităm să afli mai multe despre omul Olivia.

Pasiunea ta este muzica; noi, aici, la Pagina de Psihologie, suntem pasionați de știința relațiilor. Cine a fost sau cine este persoana despre care simți că ți-a marcat cel mai puternic viața din punct de vedere profesional? Mai exact, care este relația despre care ai putea spune că te-a marcat cel mai puternic pe drumul în carieră?

Mama este sufletul care m-a susținut încă din primii ani de viață. She says I began to sing long before I could talk („Ea spune că am început să cânt cu mult timp înainte de a ști să vorbesc“), spune un vers dintr-o piesă a formației ABBA. Ea m-a dus la corul Allegretto în fiecare săptămână, timp de 13 ani, și ea este cea care a crezut în mine, chiar și când eu renunțasem la acest vis, adică atunci când m-am angajat și am închis într-un sertar toate speranțele și dorințele legate de muzică. Când mi s-a difuzat prima piesă pe radio, reacția ei a fost: „Am știut mereu că așa o să fie!“. Consider că m-a ajutat foarte mult să știu că există un om care crede în mine, orice s-ar întâmpla, și asta m-a ajutat să lupt în continuare.

Dacă ar fi să ne dai o definiție a muzicii, ce ne-ai spune? Ce este muzica pentru sufletul tău?

Muzica este terapie pentru suflet, o limbă universală care ne conectează și vine sub forma unei îmbrățișări calde, atunci când avem nevoie.

Cu fiecare zi care trece, suntem tot mai departe de vară. Ce emoții îți stârnește toamna? Vine acest anotimp cu vreo inspirație mai mare pentru muncă sau ce ai face cu cel mai mare drag, atunci când cad frunzele?

Iubesc toamna! De când o aștept! Mie personal tot acest tablou de toamnă îmi dă un plus de energie și mă face să fiu mai activă. Pentru mine, Halloween începe de pe întâi septembrie și ține toată toamna. Plimbări în parc, pumpkin spice latte, lumânări și miros de scorțișoară, I’m all in!

Cum se face că ești atât de iubită de publicul polonez? Ce simți că stârnește muzica ta în inimile lor?

Am observat că publicul polonez empatizează foarte tare cu mesajele pieselor mele, lucru care mă bucură enorm! Mesajul meu preferat se găsește în piesa Never Say Never („Niciodată să nu spui niciodată“), piesă extrem de îndrăgită și de publicul polonez.

Anul 2022 va rămâne de referință pentru tine, ca fiind anul în care ai lansat primul cântec în limba română. Ce ai mai pune pe lista lucrurilor care fac din acest an unul „special“?

Fiecare moment este special în felul lui, fiecare lansare, fiecare videoclip, fiecare concert. Personal, mă bucur de fiecare în parte și am aceiași fluturi în stomac, ca și când ar fi prima dată!

℗PUBLICITATECând spunem „psihologie“, în minte ne apar diverse lucruri. Care este prima amintire care-ți vine în minte atunci când auzi cuvântul „psihologie“?

Nu știu să o zic pe prima, dar cu siguranță o amintire frumoasă este legată de proiectul pe care l-am pornit acum un an legat de Mental Health Awareness, proiect extraordinar de drag mie. O să aflați curând mai multe despre acest proiect.

Apropo de acest subiect, există vreun psiholog – la nivel global sau din România – pe ale cărui sugestii le asculți cu încredere?

Sigur că sunt, chiar mulți. Consider că fiecare informație este binevenită și pune câte o cărămidă vizavi de un subiect care ne interesează. Din punctul meu de vedere, este important să rămânem deschiși la a acumula cât mai multe informații și păreri pentru a putea trage linie și a păstra ce anume rezonează cu noi cel mai mult.

Probabil urmează cea mai grea întrebare: care este piesa ta preferată, dintre toate cele pe care le cânți, și care este piesa pe care-ți este cel mai greu să o cânți?

Piesa preferată? „Până îmbătrânim“. Piesa pe care mi-e cel mai greu s-o cânt? „Până îmbătrânim“.

Jurnaliștii obișnuiesc să întrebe artiștii despre proiectele lor viitoare. Noi am vrea să știm care sunt visurile tale.

Sunt un om plin de speranță și foarte visător, în general. Cred că asta m-a și adus până în punctul actual și tot asta o să mă ducă și mai departe, indiferent de ce-mi doresc să realizez. La finalul zilei, pentru mine important este ca, indiferent de visul pe care-l am, să nu-mi pierd bucuria cu care fac tot ce fac.

Dacă ar fi să-ți dăruim o carte despre știința relațiilor, noi fiind și mari iubitori de carte, despre ce subiect ți-ar plăcea să citești?

Despre cum să mă iubesc mai mult!


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0