skip to Main Content
Panel Online: Cyberbullying și Cetățenia Digitală

Panel online: Cyberbullying și cetățenia digitală

Fenomenul de bullying este unul tot mai des întâlnit în relațiile interpersonale. Realitatea vieții de zi cu zi ne arată că, atât la școală, la muncă sau în familie, cât și în alte contexte sociale, abuzul verbal, fizic și relațional pare să definească o parte din experiențele copiilor și ale adulților. Iar odată cu revoluția digitală și integrarea internetului ca parte din viața obișnuită a celor mai mulți dintre noi, hărțuirea și lipsa de umanitate a cuprins și spațiul virtual. În online, mai mult decât în offline, se pare că ne confruntăm cu un deficit major de compasiune și o criză serioasă de empatie.

Astfel, pentru că ne pasă de sănătatea emoțională și pentru că vrem să facem și mai mare #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia, am invitat câteva voci curajoase din spațiul cibernetic la un dialog despre regulile de cetățenie digitală.

[cs_spacer cs_spacer_height=”1″]

Jurământul cetățeanului digital, prezentat de Gáspár György, la Social Media for Parents, 2017, în cadrul panelului Kids, Parents & Technology:

„Jur să apăr cu credință valorile cetățeniei digitale. Jur să am grijă de mine, de semenii mei și de comunitate. Jur să fiu grijuliu cu postările online pe care le fac. Jur să folosesc tehnologia ca instrument prin care să devin mai bun, dar să optimizez și comunitatea. Jur să folosesc puterea internetului și a rețelelor sociale pentru a răspândi bunătatea și filantropia în lume. Jur să susțin regula de aur a lumii virtuale, care spune: Ce ție nu-ți place altuia nu-i face.” — Adaptare după dr. Jodi GOLD

[cs_spacer cs_spacer_height=”1″]

Respondenții acestui panel sunt:

Oana CALNEGRU – psihoterapeut relațional, coordonator de ateliere de dezvoltare personală pentru copii, speaker în materie de psihologie relațională și autor al site-ului paginadepsihologie.ro.

Ioana CHICET-MACOVEICIUC – fost jurnalist de modă veche, actualmente scriitor de carte și de blog și organizator de evenimente pentru părinți.

Dr. Raluca Adela MOLDOVAN – psiholog și psihoterapeut, formator în cadrul AMPP, autor al site-ului paginadepsihologie.ro și co-fondator al Holo.ro.

Robert DIACONEASA – blogger și tată de meserie, Robert este cunoscut din peisajul mediatic românesc, având o carieră de 11 ani în comunicare. Site-ul pe care scrie daddycool.ro este o platformă către explorarea unor subiecte de genul parenting, lifestyle și chiar travel.

Cristian MANAFU – fost jurnalist format în presa de business, Cristian Manafu este unul dintre bloggerii activi din România și cunoscut organizator de evenimente business-to-business. Din 2008, activează ca trainer și consultant în social media.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close search
Back To Top
×Close search
Caută