skip to Main Content
Panel Online: Față în Față Cu Dependența

Panel online: Față în față cu dependența

Despre dependențe și adicții se pot spune foarte multe lucruri, iar despre semenii noștri pe care-i etichetăm ca fiind dependenți avem tendința de-a genera cele mai negative gânduri. Probabil că nu există nicio persoană care să citească acest panel online și care să nu aibă vreo legătură cu o formă de dependență. Indiferent că este vorba despre noi, despre cei dragi nouă sau despre cei dragi celor care ne sunt dragi nouă – cu toții manifestăm într-un anumit moment al vieții o apropiere periculoasă față de acel „ceva“ care se află în afara noastră și de la care ne așteptăm să aducă alinare și împlinire.

Potrivit specialiștilor în domeniul psihologiei și al psihoterapiei, mecanismul dependenței este același, indiferent de „obiectul“ care ajunge să ne controleze viața și liberul arbitru. Cu aceleași chinuri – doar că la intensități diferite – se poate confrunta dependentul de alcool, de droguri și medicamente, dar și cel care este dependent de shopping, de muncă, de jocurile de noroc, de sex, de mâncare, de internet etc.

Pentru a ne lămuri mai bine și a ne putea orienta din punct de vedere științific pe tărâmurile alunecoase ale dependenței, am invitat mai mulți specialiști din România să ne răspundă la câteva întrebări.

℗PUBLICITATE
℗PUBLICITATE
Repondenții acestui panel sunt:

Ramona Lupu – doctor în psihologie și psihoterapeut cognitiv-comportamental. Este vicepreședinte al Romanian Association for the Study of Gambling.

Krisztina Gabriela Szabó – doctor în psihologie, formator în psihoterapie și trainer invitat al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Cristina Petrescu-Ghenea – medic specializat în psihiatria copilului și adolescentului, psihoterapeut de familie și cuplu, coordonator pentru grupuri de formare complementară în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Sabina Strugariu – psiholog și psihoterapeut integrativ, contributor la paginadepsihologie.ro.

Gáspár György – psiholog clinician, psihoterapeut relațional, autor. Este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close search

Coș

Back To Top
×Close search
Caută