Parenting pentru succes – strategii fundamentale oferite de Madeline Levine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Parenting pentru succes este cea mai recentă publicație din colecția #ParentingConștient, a editurii Pagina de Psihologie. Autoarea, dr. Madeline Levine dorește să ne ajute să identificăm și să consolidăm, în calitate de părinți, strategiile fundamentale ale parentingului eficient. 

Iată ce crede autoarea despre motivele pentru care ar merita ca fiecare adult care interacționează cu copiii să citească Parenting pentru succes:

„Îți vei păstra concentrarea în timp ce îți ghidezi copiii de-a lungul diferitelor stadii de dezvoltare, sprijinindu-i în încercarea de a-și întări abilitățile de adaptare de care vor avea nevoie pentru a trece cu succes de la o etapă la alta. Gândește-te la dezvoltarea copilului ca la un eșafodaj. Acesta are nevoie de o bază solidă pentru a putea sprijini treptele superioare. Este important să respectăm această progresie pe măsură ce copiii noștri urcă treaptă cu treaptă și să nu îi forțăm să se oprească prematur sau fără un sprijin adecvat. Un parenting eficient face ca urcarea să fie mult mai sigură, mai satisfăcătoare și, într-un final, încununată de succes pentru odraslele noastre. 

În plus, examinând cu atenție capacitățile și provocările pe care le întâmpină copiii în timpul diferitelor stadii ale dezvoltării, Parenting pentru succes îți va oferi uneltele necesare pentru a face diferența dintre simple abateri și probleme mai grave. Un copil în general sârguincios, care uită o dată să-și facă tema, nu este același lucru cu un copil care își face un obicei din asta. Unul dintre ei are nevoie doar de o mână de ajutor din partea noastră, în vreme ce celălalt are nevoie de mai mult, iar noi trebuie să ne dăm seama dacă este vorba de o discuție, o mustrare, o consecință sau o evaluare. Parenting pentru succes te va ajuta să-ți dai seama când să te abții și când să intervii, când să ajungi la compromisuri și când să insiști, în așa fel încât să devii mai sigur pe tine ca părinte. 

℗PUBLICITATECelălalt scop major al acestei cărți este să te ajute să îți clarifici și prioritizezi valorile, dar și să îți stabilești definiția succesului, ca să existe o coerență mai mare între ce crezi tu că este important și ce este, efectiv, evidențiat și comunicat în casă. Pentru părinții din ziua de azi, definirea valorilor este mai importantă decât lupta care se dă în noi între dorința de a ne împinge copiii să aibă succes academic și conștientizarea faptului că o dezvoltare sănătoasă presupune mult mai multe decât niște note bune. Credem în importanța timpului de joacă, dar îi încărcăm copilului programul cu tot felul de activități extrașcolare de teamă ca nu cumva să «rămână în urmă»? Spiritualitatea are mare însemnătate pentru noi, dar descoperim că măsurăm succesul în funcție de posesiunile materiale? I-am permite odraslei noastre să-și compromită integritatea copiind la un examen, să zicem, dacă asta ar ajuta-o să intre la o școală prestigioasă? 

Aplicând informațiile, descoperirile științifice relevante și exercițiile practice pe care le vei găsi în această carte, vei putea să-ți construiești o definiție personală a succesului care să fie în concordanță cu valorile familiei tale, dar și cu aptitudinile, capacitățile și interesele copilului tău. Desigur, nicio carte, indiferent cât de ușor de înțeles este, nu poate aborda decât o parte dintre dilemele cu care se confruntă părinții. Dar ce va face această carte va fi să te ajute să construiești și să formulezi un set de principii bazate pe cercetări, dar aplicabile doar familiei tale, pe care le poți folosi pentru a te orienta prin desișul inevitabil al alegerilor și al provocărilor pe care le presupune viața de părinte.“

Comandă acum exemplarul tău și descoperă ce este indicat să faci și ce să nu faci, atunci când vine vorba despre a crește copiii bine.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută