Skip to content

Știm cu toții că alcoolul este o componentă principală a majorității parfumurilor. Dar nu acesta este subiectul acestui articol, ci băuturile care i-au inspirat pe parfumieri să creeze esențe ce te duc cu gândul la mirosul lor îmbietor.

Căldura și senzualitatea băuturilor alcoolice, precum romul, coniacul sau whiskyul, funcționează minunat în parfumuri, creând o experiență multi-senzorială totală. Această doză de mister și seducție îți poate da un plus de încredere sau chiar să te ajute să atragi atenția oamenilor din jur (desigur, într-un mod pozitiv!).

Pe scurt, tuturor ne-ar putea folosi puțină bucurie alcoolică (cel puțin tipul care nu este destinat consumului). Propun să aruncăm o privire la șapte dintre cele mai populare băuturi alcoolice și parfumurile ce se aseamănă cu aroma lor, numite și parfumuri boozy. Astfel, putem să ne bucurăm de idei noi, atât pentru zilele caniculare de vară (aromele de gin fiind opțiunea perfectă pentru sezonul cald), cât și pentru sezonul rece (când romul și whiskyul sunt vedete).

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Șapte arome de băuturi alcoolice întâlnite în sticluțele de parfum

  1. Șampania

A devenit un simbol al sărbătoririi, într-un limbaj universal, valabil pe toate continentele și în toate culturile. Deceniile de marketing care stau în spatele șampaniei – plus protecția numelui și a regiunii – fac din această băutură o sursă de inspirație atât pentru parfumieri, cât și pentru brandurile care vor să se promoveze cu ajutorul acestui simbol. Din experiență mea, mirosul de șampanie te duce cu gândul la bucurie, lumină și tinerețe, similară mai degrabă cu efervescența bulelor din șampanie. Întâlnim acordul foarte des în parfumurile cu aldehide, citrice sau fructe zemoase, câteva exemple fiind Der Duft Bubble, Rubeus Rouge, Masque Milano L’Attesa, Atelier des Ors Pink Me Up sau Dom Rosa de la Les Liquides Imaginaires.

  1. Whisky

Bucurându-se de popularitate pe întreg mapamondul, whiskyul este o băutură spirtoasă fabricată din malțul obținut din boabe de cereale, cum ar fi orzul, grâul sau secara. Aroma sa este compusă din nuanțe lemnoase, cu accente de iarbă proaspăt cosită. În plus, are și note mai dulci de miere, fructe uscate și uneori fructe roșii și citrice, deseori întâlnind urme de arome cremoase, cum este cea a untului. Câteva opțiuni ce conțin acest acord sunt Vilhelm Parfumerie To My Father, Nasomatto Baraonda, Naomi Goodsir Bois d’Ascese sau Laurent Mazzone Hysteric., Stephane Humbert Lucas Sand Dance.

  1. Gin

Datorită efectului sau răcoritor și efervescent, ginul este o opțiune perfectă pentru sezonul cald, atât în pahare, cât și în parfumuri. Aroma sa specifică este dată de boabele de ienupăr, cu o notă proaspătă de pin, ușor citrică și amară, fiind potrivit în compoziții lemnoase, fougere sau chypre, pentru a crea o deschidere energizantă. Regăsim această notă ispititoare în Commodity Gin, Art de Parfum Gin and Tonic, Frapin L’Humaniste, Mizensir Blue Gin sau Jeroboam Origino.

℗PUBLICITATE



  1. Vin roșu

Pe măsură ce vinul roșu se învechește, reacțiile chimice dintre acizi, zaharuri, alcool și compuși fenolici creează noi mirosuri, cunoscute sub numele de buchetul vinului. Aproape toate vinurile roșii au în buchetul lor și note de fructe roșii, de obicei fructe de pădure, prune sau zmeură, unele soiuri, precum Pinot Noir, mirosind mai intens a cireșe. Cinci dintre parfumurile ce conțin această notă sunt DS Durga Dylan, Bohoboco Red Wine Brown Sugar, Comporta Dona Bia, Sikelia Triskelé sau Septamber de la Gallagher Fragrances.

  1. Absint

Contradicția dintre notele amare, condimentate și dulci este cea care conferă individualitate acestei băuturi controversate, numită și „zâna verde“. Aroma sa vibrantă și profundă este obținută din frunze de pelin, fenicul, anason, condimente și alte plante aromatice, având un gust amar, cu accente dulci subtile, dominat de aroma frunzelor de pelin, iar finish-ul este intens și arzător. Printre parfumurile ce conțin note de absint se numără Akro Haze, Salle Privée Illegal, Memo Paris Tiger’s Nest, Veronique Gavai cu Gabai, Tiziana Terenzi Lince sau Baiser de Russie de la casa Guerlain.

  1. Coniac

Este o băutură alcoolică tare, cu note fructate și nuanțe lemnoase, obținută prin distilarea vinului, păstrată apoi în butoaie de stejar. În România, este cunoscut (și) sub numele de vinars, iar denumirea originală de cognac o poartă numai produsul învechit obținut prin distilarea vinurilor din regiunea viticolă cu același nume din Franța. Patru dintre parfumurile care conțin această notă sunt Amouage Overture, Hunq Barman, State of Mind Fanfarone Italiano sau Enigma Pour Homme de la Roja Dove.

  1. Rom

Finalul l-am păstrat pentru nota mea preferată din această categorie, fiind probabil și cea mai populară și versatilă. Cu o complexitate aromatică rară, romul are un mare potențial atât în băuturi și deseturi, cât și în parfumuri. În funcție de soi, detectăm nuanțe savuroase de vanilie, caramel, fructe sau miere, cu tonuri picante de ghimbir și scorțișoară și uneori chiar cu un aspect de fum. Dintre multitudinea de parfumuri cu rom, recomand Jovoy Paris Sombres Dessins, Maison Tahité Vicious Cacao, Parfums Dusita La Rhapsodie Noire, Sora Dora Brocéliande sau Plum in Cognac de la Scents of Wood.


Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0