Skip to content

Parfumul ispititor al cireșelor se dezvăluie ca o poezie olfactivă, purtându-te într-o călătorie magică prin livezi însorite și grădini pline de culoare. E ca și cum ai păși într-o pictură plină de viață, unde fiecare respirație evocă amintiri dragi din copilărie, din zilele calde de început de vară și din vacanțele lipsite de griji.

Încă din cele mai vechi timpuri, cireșele au fost recunoscute pentru proprietățile lor medicinale, despre care se credea că ameliorează diverse afecțiuni, de la artrită la insomnie. Originare din Asia Mică, se presupune că au fost aduse în Europa cel mai probabil de către păsări. Ulterior, grecii au fost printre primii care au cultivat pomii de cireș, iar romanii au continuat să crească și să extindă culturile.

Parfumul cu cireșe, tendința anului 2024

În timp, atât fructele, cât și florile de cireș au devenit un simbol al abundenței și al fertilității în multe culturi, fiind adesea încorporate în ritualuri și sărbători. Nuanța lor intensă de roșu și aroma bogată le-au făcut un ingredient apreciat și în delicatesele culinare (de la deserturi decadente, la sosuri savuroase pentru felurile principale) sau în băuturile alcoolice (lichioruri sau vinuri cu note de cireșe).

Cireșele au continuat să captiveze și să inspire, găsindu-și drum și în parfumerie. Mirosul dulce și ușor acid al cireșelor ispitește simțurile cu notele sale vibrante și fructate, invitând curioșii să le adulmece esența din sticluțele atrăgătoare, adesea în nuanțe roșiatice. Deși în 2023 parfumurile cu cireșe păreau să reprezinte tendința anului, se pare că în anul 2024 s-au lansat și mai multe parfumuri bazate pe acest ingredient, la fix pentru sezonul verii. Așadar, putem spune că nota de cireșe este una dintre cele mai importante tendințe ale anului, în materie de parfumuri.

Cu nuanțele sale de mosc si migdale, acordul de cireșe adaugă în deschiderea parfumurilor o sclipire veselă, o pată de culoare. Acest miros atrăgător se estompează destul de repede din majoritatea parfumurilor, dar persistă suficient (10-20 minute) cât să-ți atragă atenția și să-l alegi, atunci când ești într-o parfumerie. Din acest motiv este indicat să testezi miresmele pe piele și să aștepți câteva ore pentru a observa cum se comportă în timp parfumul respectiv.

Zece dintre cele mai bune parfumuri cu cireșe pe care să le încerci

Olfattology Maharloo – Cu o autentică aromă de cireșe, mirosul evoluează de-a lungul timpului, pornind de la dulce, înainte de a se transforma în ceva mai rășinos și mai picant, pe măsură ce orele trec.

Floris Cherry Blossom – Această mireasmă florală te transportă într-o livadă plină de cireși înfloriți, în care se aude doar ciripitul păsărilor. Florile de cireș sunt vedeta acestui parfum, dar în bază apar și fructele de cireș, care creează o latură dulce-fructată.

Renier Ris Tanama – Un parfum complex, în care cireșele joacă rolul naratorului, nota de oud având rolul principal. După o vreme, apare și nota de casotreum, ce creează o compoziție curajoasă, care-i va face pe cei din jur să întoarcă curioși capul.

℗PUBLICITATEOrmaie 18-12 – O mireasmă dulce, luminoasă și elegantă, în care mirosul cireșelor este pus în evidență de migdale, trandafir, vanilie și litchi. Poate fi alegerea perfectă pentru o zi însorită de weekend, pentru o ieșire cu prietenii la un restaurant sau chiar pentru o nuntă.

Serge Lutens Rahat Loukoum – Cireșele, mierea și migdalele sunt vedetele acestui parfum inspirat de faimosul rahat turcesc. În combinație cu note hipnotice de mosc, trandafir și boabe tonka, Rahat Loukoum își propune să potolească pofta de dulce a gurmanzilor printr-o singură pulverizare.

Comme des Garcons Red – Mandarina, cireașa și câteva condimente sunt principalele note din Red, un parfum care miroase ca o prăjitură pregătită cu grijă pentru o zi de sărbătoare. Este o opțiune potrivită atât pentru o seară răcoroasă de vară, cât și pentru o zi de iarnă.

Guerlain L’Homme Ideal EDP – Cireșe, migdale și vanilie pe o bază de piele și boabe de tonka. Deși numele său ne anunță că este marketat pentru bărbați, &L’Homme Ideal este un parfum complet unisex. Are o alură misterioasă și seducătoare, fiind o alegere perfectă pentru o cină romantică.

State of Mind Butterfly Mind – Un parfum floral-fructat, în care florile de cireș deschid calea spre cireșele roșii și zemoase. Împreună cu nota de mosc din bază, rezultă o compoziție veselă și jucăușă care-ți va înveseli întreaga zi.

Sora Dora Mandorle – Trio-ul intoxicant compus din cireșe, migdale și piele creează o compoziție întunecată și decadentă, cu cantitatea potrivită de dulceață. Dacă-ți plac parfumurile care conțin note de piele, Mandorle poate fi o idee excelentă pentru un nou parfum de seară.

L’Occitane Fleurs De Cerisier – Dacă îți dorești să ajungi în Tokyo primăvara, acest parfum te va transporta olfactiv chiar acolo. Deși se pot simți și câteva unde de cireșe, florile de cireș sunt în prim-plan, așa cum îi spune și numele. Parfumul are un miros lejer și aerat, fiind o opțiune perfectă pentru zilele calde de primăvară sau vară.


Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0