Skip to content

Parfumurile reînvie trecutul sau colorează viitorul. Ne teleportează în locații îndepărtate sau ne amintesc de momente petrecute cu persoanele dragi nouă. Cu ingrediente adunate din toate colțurile lumii și inspirate de o multitudine de culturi, parfumurile reușesc să devină o fereastră către trecutul sau chiar către viitorul nostru.

Atât parfumierii, cât și marile case de parfumuri au înțeles acest efect al mirosului, lansând parfumuri inspirate de anumite regiuni, stațiuni sau orașe turistice. Cu ajutorul unor ingrediente ce evocă esența diferitelor destinații de călătorie sau care surprind spiritul de relaxare și aventură asociat vacanțelor, parfumierii reușesc să încapsuleze aroma în sticluțele de parfum ce-și așteaptă purtătorii.

Fie că alegem ruta Paris-Deauville sau că plutim pe Nil până pe apele de coastă ale Mediteranei, orizonturile devin mai largi grație numelor unor parfumuri ce hrănesc un imaginar bogat. Printre cele mai populare colecții inspirate de vacanțe se numără escalele de la Christian Dior (Les Escales de Dior), grădinile de la Hermès (Collection Jardins), Rivières de Cartier de la casa Cartier, linia Aqua Allegoria de la Guerlain cu o varietate foarte mare de arome sau Les Eaux De Chanel – o serie de parfumuri proaspete, inspirate de călătoriile legendarei creatoare Coco Chanel.

Parfumuri potrivite pentru zilele caniculare de vară

Când călătorești în timpul verii, în special către destinații însorite și calde, anumite arome pot completa atmosfera și-ți pot înfrumuseța vacanța. Opțiunea perfectă pentru valul de caniculă din toiul verii sunt notele citrice (lămâie, bergamotă, grepfrut, mandarină), dar alegerea parfumului pentru această vară nu trebuie să se limiteze la o simplă colonie. Efectul revigorant al citricelor poate fi acompaniat de note florale, verzi, de ceai sau chiar lemnoase, acestea ajutând la crearea unui contrast potrivit cu strălucirea citricelor.

℗PUBLICITATECâteva opțiuni perfecte pentru această perioadă sunt Clarins Eau Dynamisante, Frédéric Malle Géranium Pour Monsieur, Acqua di Parma Fico di Amalfi, Goldfield & Banks Australia Ingenious Ginger, Atelier Materi Poivre Pomelo, Roos & Roos Mentha Religiosa, Hermès Eau de Basilic Pourpre, Veronique Gabai Vert Désir, New Notes Cocktail Maracuja sau Mare de la Monom Profumi. Aceste parfumuri evocă sentimente de prospețime, relaxare, aventură, care se potrivesc perfect cu o vacanță de vară.

Aromoterapia pentru minte, spirit și corp

O altă modalitate pentru a crea o atmosferă relaxantă și revigorantă – ce ajută la atingerea stării de bine și la declanșarea emoțiilor pozitive – este aromoterapia, adică practica de utilizare a extractelor naturale din plante, cunoscute sub numele de uleiuri esențiale, ce îmbunătățesc sănătatea fizică și mintală. Anumite arome pot fi deosebit de eficiente pentru a oferi o experiență răcoritoare și terapeutică, cele mai recomandate fiind uleiurile de mentă, eucalipt, bergamotă și grepfrut.

Nu în ultimul rând, vacanța de vară poate fi și o oportunitate de a vizita celebrele zone producătoare de parfumuri, precum Grasse din Franța. Te poți imersa în universul parfumierilor, învățând despre metodele tradiționale de prelucrare a ingredientelor, modul în care sunt formulate esențele sau poți savura diverse note direct de la sursă.

Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0