Skip to content

Zeii antichității au flirtat cu jocul parfumului și al seducției cu aceeași plăcere ca și muritorii. Legenda spune că Venus i-a oferit unui barcagiu un parfum care l-a făcut irezistibil pentru femei. Deși acest dar i-a oferit barcagiului acces la puterea plăcerii imediate, s-a dovedit a fi (și) fatal, acesta ajungând să fie ucis de un soț gelos care l-a surprins într-un act de adulter.

Hades, zeul Infernului, a avut floarea de narcisă pentru a o seduce pe Persefona prin parfumul său, descris de Homer drept „atât de dulce încât tot cerul și pământul au râs de plăcere“. Când Persefona s-a întins să culeagă floarea parfumată, Hades a dus-o în regatul său subteran. Chiar și Zeus, regele zeilor, era atras de mirosul dulce. Astfel, când zeița Hera a vrut să-l seducă, „mai întâi a curățat de pe trupul ei minunat orice pată și l-a uns din belșug cu ulei ambrosial, catifelat, cu parfum bogat“.

Note ideale pentru zilele reci

Alegerea unui parfum seducător poate varia în funcție de preferințele personale și de ocazie, implicând, de obicei, o combinație de note atrăgătoare care captivează simțurile. Deseori, aceste note au un miros cald, condimentat, rășinos, specific mai ales sezonului de iarnă sau zilelor și serilor mai răcoroase. Iată câteva note după care să te orientezi în căutarea ta.

Note calde și condimentate:

 • vanilie: o aromă dulce și reconfortantă, care funcționează perfect în sezonul rece;
 • ambră: o notă rășinoasă, folosită adesea în parfumurile orientale;
 • scorțișoară: unul dintre mirosurile pe care le asociem în mod tradițional cu sărbătoarea de Crăciun, ce adaugă un element cald și îmbietor;
 • cardamom: o notă picantă și ușor dulce, cu nuanțe citrice.

Note lemnoase:

 • santal: oferă o bază cremoasă și bogată oricărui parfum;
 • cedru: adaugă un caracter cald, lemnos, amintind uneori de mirosul de fum;
 • paciuli: are o aromă de pământ, întunecată și profundă.

Note gurmande:

 • boabe de tonka: au un miros intoxicant și complex, asemănător migdalelor;
 • caramel: aduce dulceață și căldură, cu nuanțe olfactive de lactate, untoase și cremoase;
 • ciocolată: adaugă decadență și profunzime unui parfum.

Alte trei note ispititoare:

 • piele: un acord cu accente animalice, amintind de mirosul fumului, ce creează o compoziție sexy și intoxicantă;
 • tutun: adaugă o senzație de rafinament și căldură;
 • tămâie: o esență dulce, picantă, balsamică și, mai presus de toate, afumată.

16 parfumuri seducătoare pentru această iarnă

Dusita Issara – Un parfum fougère sofisticat, cu un miros dominant de salvie, tutun și boabe de tonka. Creează o senzație de liniște, de comuniune cu natură, fiind o opțiune perfectă pentru o plimbare de weekend.

Renier Ottoman Leather – Un parfum curajos și îndrăzneț, cu note de piele, miere, castoreum și fructe roșii, care poate ajunge să te poarte el pe tine, dacă nu este purtat cu atitudinea potrivită.

Stephane Humbert Lucas Crying of Evil – Este un parfum condimentat, cu note de piele, cu o bază afumată. Notele se amestecă atât de bine, încât ceea ce plutește în aer este sofisticat și intrigant.

Perris Monte Carlo Oud Imperial – Asemeni culorii sticlei, aroma sa este una decadentă și ademenitoare. Având o tentă aspră și uscată, este ideal pentru zilele și serile foarte friguroase.

Art Meets Art Sexual Healing – După cum sugerează și numele, este o compoziție seducătoare, un cuplu compus din nota de miere și cea de tutun. Poate fi o alegere perfectă pentru o cină romantică.

℗PUBLICITATEMaison Tahité Vicious Cacao – Conferă o senzație de confort, ducându-te cu gândul la o cană aburindă de ciocolată caldă, aromată cu rom, într-o seară rece.

Laboratorio Olfattivo Nektar – O combinație densă de miere, tonka, vanilie și scorțișoară, perfectă pentru iubitorii parfumurilor dulci. Are o aromă ce te duce cu gândul la deserturile specifice Crăciunului.

Anthologie C’est.Rebelle – Mai proaspăt față de celelalte din listă, C’est.Rebelle se deschide cu o explozie efervescentă de ghimbir și portocală amară. Este perfect pentru diminețile în care ai nevoie de un strop de energie.

Wilgermain So Suede – O interpretare modernă a mirosului de piele întoarsă, ce transmite lux și eleganță. Atunci când îl miroși, parcă simți senzația catifelată a unui obiect din piele întoarsă.

Tiziana Terenzi Chiron – Cu un buchet bogat, susținut de baza de vanilie, lemn de santal, oud și palo santo, Chiron este un parfum opulent și misterios. Este o alegere perfectă pentru o petrecere sau pentru o seară specială.

Altaia Amank’ay – Este un parfum plin de personalitate, ce te duce cu gândul la o oază de liniște. Este perfect pentru a fi purtat atunci când ai o perioadă mai stresantă, fiind precum o scurtă evadare din lunile de iarnă, pline de sarcini și evenimente.

Gio L’Arôme Émeraude – Având ingrediente inspirate de culoarea smaraldului, mirosul acestui parfum generează sentimente de liniște, pace și energie pozitivă. Te duce cu gândul la vacanță și la zile lipsite de griji.

Onyrico Artimitia – Cu un miros festiv, asemănător unui desert cu portocale, vanilie și ghimbir, Artimitia te face să-ți rezervi o zi de weekend doar pentru tine, să citești o carte de autocunoaștere și să te bucuri de o prăjitură delicioasă… sau două.

Giardino Benessere Hera – Dominat de notele de trandafir bulgăresc, lămâie, vanilie și mosc, rezultă o aromă proaspătă și revigorantă, dar elegantă în același timp. Este perfect atât pentru birou, cât și pentru o ieșire la restaurant sau pentru o seară la teatru.

Agatho Giardinodiercole – Este un amestec îndrăzneț și complex, ce poate crea dependență. Notele de ienupăr, piper, tămâie și cedru se combină în perfectă armonie, pentru a crea un parfum masculin, elegant și rafinat.

V Canto Hamartia – Când vei mirosi acest parfum, te vei cufunda într-un vis profund de ciocolată, cafea, caramel și boabe tonka. Are o bază puternică, capabilă să ofere o persistență incredibilă întregii structuri olfactive.


Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0