Skip to content

Autor de carte pentru copii, Patricia Brennan Demuth a crescut în micul oraș din Iowa, cu o familie mare și cu multă imaginație.

După facultate, s-a mutat la Big Apple (New York), unde imaginația ei putea sărbători. Și-a făcut prima carte acolo, împreună cu soțul ei, fotograful Jack Demuth, despre viața unui cal de poliție, Hannon, în vârstă de 5 ani, care crescuse pe pășunile verzi și liniștite din Tennessee, în timp ce aterizase în amețitoarele străzi din New York, la prima cădere de zăpadă și a galopat pe plajele Coney Island pentru exerciții fizice.

Din centrul Manhattanului, Patricia s-a mutat cu familia la o fermă din Illinois, unde ea și Jack au petrecut un an întreg documentând viața unui copil la fermă.

Apoi, spre surprinderea și încântarea Patriciei, un papagal răutăcios s-a ciripit în imaginația ei. Cine i-ar putea rezista? Nu Patricia. Ea a scris prima sa carte ilustrată, Max The Bad-Talking Parrot. Au urmat mai multe cărți ilustrate și o carte scrisă, personajele ei gâdilând oasele amuzate ale fanilor tineri.

℗PUBLICITATEÎntre timp, Patricia a început să împărtășească fapte fascinante despre lumea naturală în timp ce a scris o serie de cărți de non-ficțiune pentru seria All Aboard Reading (Grosset și Dunlap). A devenit binecunoscută pentru că a scris proză simplă fluentă, plină de informații suculente: șerpi care ar putea înghiți un porc întreg într-o singură mușcătură (Snakes, Grosset și Dunlap); coșuri de fum pe fundul mării adânci cu viermi uriași care se agață de ele (Way Down Deep, Grosset & Dunlap); și niște gorile numite fundașii de argint, care își stăpâneau grupurile ca regii înțelepți și își loveau pieptul pentru a speria leoparzii (Gorillas, Grosset și Dunlap).

În total, Patricia a scris 17 cărți pentru copii, de ficțiune și non-ficțiune. Cărțile ei au câștigat numeroase premii, inclusiv Cea mai bună carte pentru copii, Society of Midland Authors; premiul Povești pentru copii din Georgia; Cartea științifică de excepție (Consiliul cărților pentru copii și Asociația Națională a Profesorilor de Știință); Cartea excepțională în științele sociale (Consiliul Național pentru Studii Sociale și Consiliul Cărții Copiilor); Children’s Choices 1987 (Asociația Internațională de lectură și Consiliul cărților pentru copii); Children’s Books of the Year.

Astăzi, după o pauză de la publicarea cărților, Patricia scrie din nou cu plăcere. Cele mai multe zile o găsesc tastând la laptopul său, pe terasă, în minunata grădină îngrijită de soțul ei Bill Reich. O continuare a Max The Bad-Talking Parrot se află în lucru, împreună cu o altă carte de fotografii realizată de Jack Demuth. Imaginația Patriciei caută în continuare noi vedete și își completează primul roman pentru tinerii cititori. Rămâneți aproape.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0