fbpx
skip to Main Content

Este foarte curios, mereu prezent în mijlocul evenimentelor și gata să adreseze întrebări incomode. Pune tot sufletul în ceea ce face și iubește jurnalismul, fiind corespondent al „Știrilor ProTV“, cât și parte din echipa „România, te iubesc!“. Iubește România și nu are de gând să o părăsească, deși viața i-a dat varii ocazii în acest sens. Modest din fire și discret în privința vieții personale, jurnalistul Paul Angelescu a acceptat invitația noastră de a-l „descoase“ în cadrul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, de pe paginadepsihologie.ro.

Ce te motivează să te ridici din pat dimineața și să faci ceea ce faci?

Sunt genul care ar dormi până la 10-11, dacă ar putea. Munca mă motivează să mă trezesc mai devreme. Din fericire, am o meserie unde nu apuc să mă plictisesc. Vizitez multe locuri, întâlnesc tot timpul oameni noi și am parte de experiențe interesante: acum 2 zile, am avut ocazia să conduc, printr-o podgorie, un jeep Volkswagen de colecție, produs în 1983. Iar luna trecută am zburat în Dobrogea cu elicoptere militare. Reversul medaliei este că, atunci când lucrez la anchete și am un deadline strâns, mă trezesc la 5 dimineața, fără alarmă, din cauza stresului.

Cum ai grijă de tine, după o zi grea?

Când lucrez sub presiune, îmi este destul de greu să mă relaxez. Ascult muzică, mă uit pe Netflix și, din când în când, adorm cu un podcast în căști.

Ce te-a marcat cel mai mult în timpul reportajelor tale?

Noaptea incendiului de la Colectiv, spitalele pline cu răniți, în 2015, când am filmat urmările cutremurului din Nepal. Anul acesta am realizat o anchetă despre incendiul de la Spitalul Județean Neamț. Pe durata filmărilor, îmi tot venea în minte poza cu secția de terapie intensivă învăluită în negru, cu mobilierul și cu echipamentele medicale topite.

Cum îți găsești echilibrul în vâltoarea evenimentelor?

Vorbesc cu prietena mea și cu colegii și le cer sfatul atunci când simt că nu pot să iau suficientă distanță și pierd din claritate. Pe teren, le cer părerea cameramanului și asistentului, să văd cum simt ei subiectul sau evenimentul pe care îl acoperim. Și eu, și restul colegilor, pentru că suntem plecați des, vorbim zilnic pe Whatsapp și ne ținem la curent unii pe alții cu ce pățim pe teren.

Care este sacrificiul pe care nu l-ai face niciodată în numele carierei?

Relația, familia și sănătatea.

Ai simțit, pe parcursul realizării reportajelor pentru emisiunea „România, te iubesc“, că ai fi în pericol?

Au fost câteva momente în care am fost urmăriți sau amenințați. Dar aici cred că experiența își spune cuvântul și te învață cum să reacționezi.

Pe o scală de la 1 la 10, cât de mulțumit ești de viața ta?

8+. Vreau să fac mai mult sport, să fiu mai atent la ce mănânc (nu prea îmi iese) și să gestionez mai bine stresul.

℗PUBLICITATEDe unde ai moștenit spiritul justițiar?

De la mama. E o femeie puternică, exigentă, nu-i plac leneșii și lucrurile făcute de mântuială. Și nu se sfiește să-ți spună-n față când faci ceva pe jumătate.

Când ai fost vulnerabil ultima oară?

Suntem tot timpul vulnerabili, într-o anumită măsură.

Care este gândul care nu îți dă pace noaptea, înainte de culcare?

În prezent n-am un gând anume și sper ca lucrurile să rămână așa. [zâmbește]

Ai avut, de-a lungul timpului, probleme cu stima de sine?

Da, cred că toată lumea are. Cred că, în doze normale, problemele cu stima de sine te pot motiva să fii mai bun, să-ți faci treaba mai bine.

Cât de des ieși, în viața personală, din zona de confort?

Sunt destul de conservator în viața personală. Ies suficient din zona de confort la muncă și trebuie păstrat un echilibru. [râde]

Ai downloadat vreo aplicație de dating, de curiozitate?

Nu.

Ce te deranjează cel mai mult la comportamentele oamenilor din social media?

Polarizarea. De multe ori, în social media ori e albă, ori e neagră. Lipsește profunzimea și echilibrul. Apoi, mai e și latura asta de a încerca să pari ceea ce nu ești. Realitatea cosmetizată.

Ce sfat i-ai da copilului tău interior?

Să ia lucrurile mai ușor.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută