Skip to content

Paul Bloom a absolvit magna cum laude psihologia, la McGill University, apoi a devenit doctor în psihologie cognitivă, după cursurile urmate la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University.

În 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite în cercetări interdisciplinare, în domeniile filozofiei și psihologiei. Au urmat, în 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelentă la Yale a științelor cognitive, iar în 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetările asupra modului în care copiii își dezvoltă sentimentul de moralitate.

℗PUBLICITATE



Cele mai populare articole ale sale au apărut în publicații prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat în The Atlantic – „Is God an Accident?“ („Dumnezeu este o întâmplare?“) – i-a fost inclus în The Best American Science Writing, 2006. În 2018, în limba română s-a tradus și publicat cartea sa – Împotriva empatiei.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Prezentare generală a confidențialității

Acest site utilizează cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai plăcută și eficientă. Informațiile colectate prin intermediul acestor fișiere sunt stocate în browserul tău și ne ajută să:

  • recunoaștem dispozitivul tău atunci când revii pe site;
  • păstrăm preferințele tale;
  • înțelegem mai bine ce secțiuni ale site-ului sunt cele mai accesate și relevante pentru tine.

Poți ajusta oricând setările cookie-urilor, astfel încât să alegi exact ce informații dorești să partajezi. Confidențialitatea ta este importantă pentru noi.