Pema Chödrön – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Pe numele ei adevărat Deirdre Blomfield-Brown, Pema Chödrön s-a născut în 1936, la New York. A absolvit Universitatea California, Berkeley.

La vârsta de 35 de ani, Pema a făcut o călătorie în Alpii Francezi, unde l-a cunoscut pe maestrul Lama Chime Rinpoche, alături de care a studiat vreme de câțiva ani. În 1974, a devenit călugăriță novice, iar primirea în Ordin a avut loc chiar în prezența lui Lama Chime, al XVI-lea Karmapa, sosit special în Anglia pentru acest eveniment. La cererea expresă a acestuia, Pema a fost acceptată pe deplin în Ordinul budist, ramura chineză, în 1981, la Hong Kong.

În 1984, ea s-a mutat la Cape Breton, Noua Scoție, unde la solicitarea maes­trului Chögyam Trungpa Rinpoche avea să lucreze alături de călugări și călugărițe din Occident.

℗PUBLICITATEPema a fost mereu interesată de instituirea unei tradiții monahale budiste în Occident, continuând să-și împărtășească experiența și concepțiile. De asemenea, a devenit cunoscută și ca autoare de cărți.

Ulterior, Pema Chödrön a început să țină cursuri în SUA și Canada și să-și petreacă din ce în ce mai mult timp în cadrul unui program de retragere solitară, sub îndrumarea venerabilului Lama Dzigar Kongtrül Rinpoche.

De același autor

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută