Skip to content

Curaj, vulnerabilitate, autenticitate – despre fiecare am vorbit în articolele anterioare

De această dată, a venit vremea să vă povestesc puțin despre un om care le are și le manifestă pe toate! Personajul se numește Philippe Petit și despre el am aflat pentru prima dată pe 1 august! Efectul a fost wow!

Dar, cine este Philippe Petit? Este cel care, pe 7 august 1974, înfăptuia ceea ce presa de atunci denumea „crima artistică a secolului“, traversând de 8 ori, pe un fir, fără măsuri de siguranță, distanța dintre turnurile gemene World Trade Center (New York). 

Petit s-a născut pe 13 august 1949, în Nemours, Franța. A început să studieze trucuri de magie la vârsta de șase ani. Câțiva ani mai târziu, a învățat să jongleze. La vârsta de 16 ani, Petit și-a descoperit pasiunea pentru mersul pe sârmă și a practicat cu perseverență, incluzând acest nou talent în spectacolele sale stradale. 

În 1968, tânărul Philippe aștepta în cabinetul unui stomatolog parizian (fiind măcinat de o durere de dinți) și răsfoia o revistă în care a văzut, pentru prima dată, proiectul turnurilor gemene. Un gând îndrăzneț l-a străfulgerat imediat: „mă chemau, nu le-am ales. Era ceva ce trebuia făcut, a fost ca o chemare de tip romantic“.

Au urmat 6 ani de planificare și pregătire intensivă, perioadă în care a „călătorit“ între turnurile Catedralei Notre-Dame din Paris (1971), iar doi ani mai târziu a traversat podul Sydney Harbor din Australia. 

La sfârșitul anului 1973, Petit a călătorit în New York. A petrecut luni întregi studiind turnurile gemene ale World Trade Center. Pentru a vizita situl, Petit s-a deghizat în reporter și lucrător în construcții, a făcut fotografii și măsurători. 

℗PUBLICITATE



Cu ajutorul prietenilor, la începutul lunii august 1974, Philippe a început să-și ascundă echipamentul în turnuri.

În dimineața zilei de 7 august, Petit a pășit pe sârma care a fost suspendată între cele două turnuri. O mulțime de mii de oameni s-au adunat curând pentru a-l urmări pe cascador, la peste 300 de metri deasupra lor. Pentru 45 de minute, Petit a dansat practic pe firul subțire de metal. La finalul numărului său magic, Philippe a fost arestat, însă datorită reacției publicului, toate acuzațiile formale împotriva lui au fost retrase, iar tânărul de 24 de ani a fost „condamnat“ să ofere un show pe sârmă pentru un grup de copii din Central Park. La scurt timp după „plimbarea“ sa, Autoritatea portuară i-a oferit un permis pe viață pentru puntea de observație de deasupra turnului de sud unde și-a însemnat și numele pe un fascicul de oțel. 

După acel „dans printre nori“, s-a stabilit la New York. A scris mai multe cărți despre „călătoriile“ sale pe sârmă și prin viață, precum și un tratat despre mersul pe sârmă pe baza notițelor pe care le-a făcut în adolescență. 

Plimbarea dintre turnurile din Manhattan a devenit subiectul unui film documentar în 2008 Men on wire și a unui film artistic, The Walk, șapte ani mai târziu.

Dacă nu le-ați văzut încă, merită să le oferiți din timpul vostru, mai ales în această perioadă în care avem nevoie de vitamine pentru suflet și spirit. 

Prin ceea ce face, Philippe Petit transmite enorm, iar pentru mine este întruchiparea unor cuvinte pe care le-a spus, respectiv: „Limitele există doar în sufletele celor care nu visează.“

Pentru a vă stârni și mai mult curiozitatea față de acest om (artist și geniu), închei cu aceste îndemnuri pe care le-a inclus în cartea Cheating the Impossible: Ideas and Recipes from a Rebellious High-Wire Artist: „Crede în minunile care există în jurul tău, în interiorul altora, în tine. Du-te să le cauți. Alimentează-ți imaginația astfel. În felul acesta, construiește-ți destinul.“

Project manager creativ cu peste 10 ani de experiență în companii din top Fortune 500, bun comunicator, coach, Gabriela a colaborat îndeaproape cu oameni și echipe din întreaga lume. Este autoarea cărții „VUCA² – Accesează Puterea Din Tine“, cartea și sistemul de carduri bazate pe conceptul ei unic de a trăi într-o lume plină de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0