Certificare internațională în psihoterapia IMAGO - – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Certificare internațională în psihoterapia IMAGO

Bun venit la un nou grup de formare profesional în Terapie Relațională Imago, felicitări Niculinei Gheorghiță, care îl organizează, și Rebecăi Sears, membru senior al Institutului Imago Internațional, care va asigura implementarea programului de formare la Brașov.

Terapia Relațională Imago este o terapie de cuplu dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD cofondatori ai Imago Relationships International. Metoda publicată pentru prima oară în volumul Getting the Love You Want: A Guide for Couples (1998) – tradus și în limba română cu titlul „Primește iubirea pe care o dorești“, este practicată în momentul actual de către peste 2000 de terapeuți din 37 de țări.

Ipoteza centrală a Terapiei Relaționale Imago este că sursa tuturor problemelor emoționale este distresul din relații și că vindecarea are loc tot în cadrul relației. Intervenția centrală a Terapiei Relaționale Imago este Dialogul Imago, un proces structurat în trei pași care îi ajută pe parteneri să creeze un spațiu sigur în relație și să își transforme interacțiunea din conflict în conectare. Folosind Dialogul Imago cuplurile descoperă cum interacțiunea lor cu figurile de atașament din copilărie influențează alegerea partenerilor și calitatea relațiilor de la vârsta adultă, învățând aptitudini specifice prin care să realizeze siguranța relațională, prerechizitul conectării și al vieții fericite.

Dialogul Imago nu numai că transformă parteneriatul intim, dar este la fel de eficient și în toate celelalte relații: cele dintre părinți și copii, cele dintre copii, relația angajat-angajator sau cele dintre profesori și elevi.

Obiectivele programului sunt:

  • Schimbarea dinamicii conflictuale în cuplu încă de la primele ședințe;
  • Facilitarea Dialogului Imago pentru a spori conectarea în cuplu;
  • Dacă prezența conflictului înseamnă că partenerii sunt în relația potrivită, cum pot face aceștia trecerea către o conectarea intimă și împlinitoare?
  • A ajunge dincolo de frustrarea partenerilor de cuplu pentru a accesa vulnerabilitatea care duce spre vindecare;
  • Vei învăța cum să fii un adevărat psihoterapeut relațional, fără să te pierzi sau dezorientezi în sistemul unui cuplu.

Condiții de participare:

Pentru a parcurge formarea clinică în Terapia Relațională Imago, participanții trebuie să îndeplinească condițiile necesare certificării internaționale, adică să dețină o diplomă de licență sau masterat în psihologie, medicină, asistență socială, teologie, psihopedagogie sau filosofie.

Alături de acestea, terapeuții trebuie să participe la o ediție a workshop-ului pentru cupluri „Primește iubirea pe care o dorești!”, însoțiți de partenerul lor de viață. Daca acest lucru nu este posibil sau nu exista un partener de viață, se participă însoțit fie de un prieten, o rudă sau un coleg apropiat.

Studenții se pot înscrie și parcurge etapele certificării internaționale în terapia Imago, finalizând cele trei module aferente acestei formări, însă certificarea internațională o pot primi doar după finalizarea oficială a studiilor universitare.

Structura programului de formare și taxa:

Formarea de bază în Terapia Relațională Imago este asigurată de Rebecca Sears și durează 12 zile. Acestea sunt împărțite în trei module – primul modul este programat pentru perioada 3-5 februarie (orele 16-20), a doua parte 10-13 februarie (orele 16-20), pe platforma Zoom. Se asigură traducere simultană.

Modulele sunt programate la o distanță de mai multe luni pentru ca terapeuții să poată practica modelul Imago și să-și monitorizeze cazurile. A doua parte a formării înseamnă supervizarea clinică ce se desfășoară pentru o perioadă de minim șase luni și care se încheie printr-o evaluare.

Invităm terapeuții de toate orientările să participe la acest proces transformativ și să se alăture mișcării numite #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia!

Mai multe informații sunt accesibile în acest link. Pentru înscrieri și informații suplimentare vă invităm să ne scrieți la adresa adela.raluca.moldovan@gmail.com.

Cu urări de bine,
Gáspár György,

Detalii

Modelul relațional Imago este o formă de terapie integrativă bine susținută științific, dezvoltată de dr. Harville Hendrix și partenera sa dr. Helen LaKelly Hunt, bazată pe mai multe teorii din psihoterapie.

Format: 3 module

Cost: 660$/modul

Caută