De-ale gurii
Prețul inițial a fost: 49,00 lei.36,75 leiPrețul curent este: 36,75 lei.
Carte de nutriție pentru copii și părinți
Autori: Iulian Tănase, Simona Tivadar
Oferta Back To School se încheie în
Mai sunt disponibile: 2 buc.!
Descriere
De-ale gurii este jurnalul unui puști în vârstă de 11 ani, pe nume Tase. Puștiul se revoltă împotriva părinților atunci când aceștia devin, brusc, interesați de nutriție și de mâncatul sănătos, însă o întâmplare de la școală, în care e implicată o fată pe care el o place foarte mult, îl face să înțeleagă că mâncarea sănătoasă e, de fapt, cool. Puștiul devine îngăduitor cu propriii părinți. Când tatăl său, care e scriitor, îl anunță că lucrează (împreună cu o prietenă, pe nume Simona) la o carte de nutriție pentru copii și părinți, puștiul ajunge el însuși interesat de nutriție.
De-ale gurii e o carte amuzantă și, pe alocuri, emoționantă, în care informațiile de specialitate sunt integrate organic într-o poveste care ne poartă prin Regatul Glucidelor, Regatul Proteinelor și Regatul Lipidelor, dar și prin multe alte locuri, pe care o să le descoperiți cu zâmbetul pe buze. Zâmbetul e un aliment sănătos.
Dr. Simona Tivadar: „De-ale gurii este o poveste foarte captivantă, dar și didactică, scrisă în stilul realismului magic, în care ficțiunea se amestecă cu realitatea, poveste pe care copiii o vor citi cu plăcere și vor învăța totodată că mâncarea e importantă și trebuie să știe să aleagă.“
Iulian Tănase: „Mi-a făcut mare plăcere să scriu cartea asta împreună cu Simona Tivadar, o persoană pe care o admir și de la care mereu am avut ceva de învățat. Surprinzător sau nu, după ce am scris cartea asta, am început să fiu mult mai atent la ce mănânc.“
„Ne-am cazat într-un tort imens din Glucozanzibar, care e Capitala Regatului Glucidelor.
În camera de hotel ne așteptau tot felul de surprize.
Pereții, vopsiți în nuanțe de verde și galben, erau din marțipan.
— Tata, pot să gust puțin din peretele ăsta?
— Da, poți.
— Dar parcă nu aveam voie dulciuri.
— Da, știu, dar acum e un caz special.
Am râs. Am gustat din perete. Peretele era delicios. Îmi place marțipanul.
Podeaua era din plăci de parchet, doar că parchetul ăsta era din ciocolată albă.
— Tata, pot să gust puțin din parchet?
— Da, dar foarte puțin.
Parchetul era bun la gust, deși aș fi preferat un parchet din ciocolată neagră.“
Informații suplimentare
Numărul de pagini: | |
---|---|
Dimensiuni: | |
Format: | |
ISBN: | 978‑606‑978‑699‑4 |
Data publicării: |
Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moinești, județul Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice București în 1999, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010. A fost redactor la Academia Cațavencu (1997-2010) și Revista Kamikaze (2010-2011), și realizator de programe la Radio Guerrilla între 2004 și 2019. Este trainer de creative writing și storytelling (pentru adulți și copii) și realizator al podcastului RSS Reloaded. A susținut lecturi publice în China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, România. A publicat poezie, proză, roman, precum și câteva volume de literatură pentru copii: Experimentul MAMATATA (2015), Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat (2017), Extraordinara călătorie a ariciului Ariston (2019), Pușculița de vânătoare (2021), Aventurile lui Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale Imaginare (2022). A primit un premiu pentru poezie în Germania (Hubert Burda Preis, Offenburg, 2009) și un premiu pentru proză în Austria (1+1+1=1 Trinität, Graz, 2011). Are doi copii, Adora și Sacha, și două pisici, Madam și Tsontso.
Simona Tivadar s-a născut în 1961 la Dej, județul Cluj. A urmat o școală experimentală la Dej, de studiu al limbilor străine în ciclul primar, apoi liceul de matematică-fizică „N. Bălcescu“ la Cluj, absolvind însă liceul de filologie-istorie „Ady–Șincai“ din acelaşi oraș. A terminat Facultatea de Medicină în 1986 și a făcut stagiatura de medicină internă la Cluj. În 1995 a devenit medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice și și-a început munca înființând un compartiment de diabet cu paturi la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a rămas până în 2011. Începând din 1998 a colaborat cu diverse clinici și a deschis unul dintre primele cabinete private de diabet-nutriție din țară. Este membru activ în diverse societăți și organizații de prestigiu, naționale și internaționale, pentru studiul diabetului și obezității. În 2017 a publicat volumul Medicină, nutriție și bună dispoziție, care a devenit bestseller. Din 2019, este medic în Elveția.
Adam –
O lectură delicioasă pentru toți iubitorii de gastronomie și aventură!