Ingrediente și ciudata lor chimie
Prețul inițial a fost: 39,90 lei.33,12 leiPrețul curent este: 33,12 lei.
Autor: George Zaidan
Mai sunt disponibile: 1 buc.!
Descriere
„Cartea aceasta este cu adevărat FABULOASĂ! E distractivă, pătrunzătoare, îndrăzneață și liniștitoare. Un încântător montagne russe de popularizare a științei.“ — Kallie Moore, gazda emisiunii Eons de pe PBS
„Volumul de față este amuzant, tăios, captivant, uimitor și incredibil de inteligent.“ — Deborah Blum, autoarea cărții The Poison Squad
„Citiți neapărat «Ingredientele savuroase» ale lui George Zaidan dacă vreți să știți mai multe despre Cheetos, crema de protecție solară, înlocuitorii de unt și numeroase lucruri fascinante legate de chimia de zi cu zi. Dar, mai presus de toate, această carte ne învață cum să gândim ca un om de știință inteligent, informat și cu simțul umorului.“ — Sam Kean, autorul cărților The Disappearing Spoon și The Bastard Brigade
Ingrediente și ciudata lor chimie ne arată ce ne poate omorî și ce nu, toate acestea fiind explicate de autor cu o doză de umor și folosindu-se de multe farse. George Zaidan ne prezintă aici perspectiva unui chimist hoinar asupra a ceea ce mâncăm, bem, inhalăm sau aplicăm pe corpul nostru. Pe lângă arzătoarea întrebare dacă ar trebui sau nu să consumăm acele snackuri cu aromă de brânză, Zaidan încearcă să găsească răspunsuri la numeroase întrebări pe care cei mai mulți dintre noi ni le punem foarte des, printre care:
• Cât de nesănătoasă este hrana procesată?
• Crema de protecție solară este sigură? Ar trebui să o folosim sau nu?
• Cafeaua este bună sau nocivă pentru sănătatea noastră?
• Ce reprezintă mirosul acela specific de piscină?
Informații suplimentare
Nr. pagini: | |
---|---|
Dimensiuni: | |
Format: | |
ISBN: | 9786063805356 |
Titlul original: | The Strange Chemistry of What We Put in Us and on Us |
Data publicării: |
George Zaidan este un chimist american, autor și popularizator al științei, cunoscut pentru abordarea sa captivantă și umoristică în explicarea conceptelor științifice complexe. Zaidan a absolvit Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde s-a specializat în chimie și a început să își dezvolte pasiunea pentru comunicarea științei către publicul larg.
Cariera sa s-a concentrat pe crearea de conținut științific accesibil și educativ. Este gazda și co-creatorul emisiunii Reactions, un show premiat produs de American Chemical Society, care explică chimia din spatele evenimentelor cotidiene. De asemenea, Zaidan a colaborat cu platforme importante precum TED-Ed, unde a realizat lecții animate despre diverse subiecte științifice.
Cunoscut pentru stilul său prietenos și antrenant, George Zaidan continuă să fie o figură importantă în popularizarea științei, inspirând curiozitatea și gândirea critică în rândul cititorilor și telespectatorilor săi.
Recenzii
Încă nu există recenzii.