Zahărul, mai periculos decât cocaina?
Prețul inițial a fost: 46,00 lei.29,90 leiPrețul curent este: 29,90 lei.
Autor: Danièle Gerkens
Mai sunt disponibile: 1 buc.!
Descriere
Danièle Gerkens, jurnalistă franceză la revista Elle, a renunțat la zahăr timp de un an. Consecința a fost că a scăpat de alergii, sinuzită, riduri, balonare, celulită și șase kilograme. Fără niciun tratament!
Totul a început atunci când autoarea a publicat un articol în ediția franceză a revistei Elle despre pericolele consumului de zahăr, articol bazat pe descoperirile cercetătorilor de la Universitatea din Bordeaux, care demonstraseră că zahărul creează o dependență de două ori mai puternică decât cocaina. Reacțiile virulente ale reprezentanților industriei agroalimentare au determinat-o să studieze îndeaproape problema consumului de zahăr, a consecințelor absorbției sale de către organismul uman și a dependenței pe care o creează, a folosirii lui în toate produsele alimentare industriale, a dezinformării masive a publicului și a manipulării studiilor de către lobby-urile din branșă. Nu sunt lăsați deoparte nici înlocuitorii chimici, cu precădere aspartamul.
Lună de lună, cartea descrie reacțiile sale la regimul fără zahăr, de la dificultățile începutului până la beneficiile care se resimt rapid:
- după 3 săptămâni: diminuarea oboselii și creșterea energiei;
- după 5-6 săptămâni: un ten mai luminos, o piele mai sănătoasă, riduri estompate și o digestie mult mai bună;
- după 3-4 luni: pierdere în greutate fără niciun efort, cu precădere în zona abdominală, unde depozitele de grăsime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular;
- după 6 luni: dispariția aproape totală a afecțiunilor inflamatorii acutizate – sinuzită sau alergie la polen.
O carte bogat documentată: studii științifice, interviuri cu psihologi și cu cei mai buni medici specialiști din Franța, cursuri de nutriție, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informații-șoc despre vasalitatea Organizației Mondiale a Sănătății, totul presărat cu trăirile autoarei și cu sfaturi practice care ne arată că și noi ne putem vindeca la fel de ușor.
Informații suplimentare
Nr. pagini: | |
---|---|
Dimensiuni: | |
Format: | |
ISBN: | 978-606-8560-53-3 |
Data publicării: |
Danièle Gerkens este jurnalistă la ediția franceză a revistei Elle, specializată pe articolele de sănătate și alimentație. A lucrat ca ucenic bucătar într-un prestigios restaurant parizian, implicându-se ulterior în numeroase campanii de educație nutrițională care pledează pentru echilibru.
1 recenzie pentru Zahărul, mai periculos decât cocaina?
5 stele | 100% | |
4 stele | 0% | |
3 stele | 0% | |
2 stele | 0% | |
1 stea | 0% |
Alex –
Cartea care îți deschide ochii asupra impactului negativ al consumului excesiv de zahăr asupra sănătății noastre. Prin investigații riguroase și studii de caz convingătoare, autoarea ne arată cum dependența de zahăr poate fi la fel de periculoasă ca și dependența de droguri.