fbpx
skip to Main Content

Luni seară, de la ora 20, pe frecvențele Radio Europa FM, psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György a avut o nouă ediție din #PsihologiaRelațiilor. 

Subiectul acestei săptămâni a fost intimitatea în cuplu, dar și cum și când funcționează terapia de cuplu. 

Intimitatea presupune să putem fi noi înșine într-o relație, dar și să-i permitem partenerului să fie cine este, spune Gáspár.

℗PUBLICITATE


Dreptul relațional de a fi noi înșine… înseamnă libertatea de a vorbi deschis despre ceea ce contează pentru noi, despre nevoile și trăirile pe care le avem, dar și libertatea de a ne defini, cât mai clar, limitele (care sunt comportamentele acceptabile și cele inacceptabile). 

Iar a-i respecta partenerului drepturile psihologice presupune să rămânem conectați emoțional la acesta, indiferent de ceea ce simte, gândește sau crede; fără a încerca să-l schimbăm, corectăm, reparăm.

Mai multe despre intimitate și despre cum ne putem cultiva inteligența relațională puteți afla ascultând întreaga emisiune.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută