Skip to content

Luni seară, de la ora 20, pe frecvențele Radio Europa FM, psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György a avut o nouă ediție din #PsihologiaRelațiilor. 

Subiectul acestei săptămâni a fost intimitatea în cuplu, dar și cum și când funcționează terapia de cuplu. 

Intimitatea presupune să putem fi noi înșine într-o relație, dar și să-i permitem partenerului să fie cine este, spune Gáspár.

℗PUBLICITATEDreptul relațional de a fi noi înșine… înseamnă libertatea de a vorbi deschis despre ceea ce contează pentru noi, despre nevoile și trăirile pe care le avem, dar și libertatea de a ne defini, cât mai clar, limitele (care sunt comportamentele acceptabile și cele inacceptabile). 

Iar a-i respecta partenerului drepturile psihologice presupune să rămânem conectați emoțional la acesta, indiferent de ceea ce simte, gândește sau crede; fără a încerca să-l schimbăm, corectăm, reparăm.

Mai multe despre intimitate și despre cum ne putem cultiva inteligența relațională puteți afla ascultând întreaga emisiune.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0