fbpx
skip to Main Content

Puține dintre provocările vieții îi aduc pe oameni atât de repede în terapie, precum o face infidelitatea amoroasă. Gustul amar al trădării ne poate determina să punem rușinea și teama la o parte, să ne acceptăm vulnerabilitatea specific umană și să rostim cu inima deschisă „Am nevoie de ajutor!“ 

În secolul XXI, e mai ușor ca oricând să comitem acte de infidelitate, dar e la fel de greu ca întotdeauna să reparăm daunele relaționale provocate. Dacă noi, oamenii, am ști dinainte cât de abrupt și de dificil e urcușul înapoi spre inima partenerului, poate că nu am mai ceda (cu aceeași dezinvoltură) tentației de a călca strâmb. 

Atunci când vine vorba despre terapie, nu putem apela la oricine; deoarece, cu tot respectul față de colegii de breaslă, nu fiecare abordare psihologică este eficientă în vindecarea trădării și în redobândirea încrederii relaționale. Terapeutul trebuie să dețină atât informații teoretice, cât și deprinderi practice pentru a putea „lucra“ eficient cu o relație în care ambii parteneri sunt răniți, dar fiecare într-un alt fel. 

℗PUBLICITATE


Căința, spovedania, exprimarea durerii, înțelegerea motivelor care l-au făcut pe necredincios să se îndepărteze de cuibul familial și cunoașterea fisurilor din relație, toate acestea sunt părți esențiale în terapia infidelității, care se parcurg înainte de a decide dacă partenerii vor rămâne sau nu împreună. Despre ce ravagii face infidelitatea în relația de cuplu, despre cum alegem un terapeut potrivit și despre ce se întâmplă într-o terapie axată pe vindecarea trădării a vorbit Gáspár György, săptămâna aceasta, în emisiunea #PsihologiaRelațiilor, de la Radio Europa FM.

Ascultă mai jos emisiunea:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută