fbpx
skip to Main Content

La o privire rapidă, am putea spune că există cel puțin patru tipologii de tați: 

  • Există tații de weekend, care în timpul săptămânii sunt mult prea ocupați cu munca pe care o fac și consideră educația copiilor ca fiind strict responsabilitatea mamei.
  • Există tații care încearcă să se implice în creșterea copilului, dar care se țin, emoțional, la distanță.
  • Există tații conștienți de faptul că, nu întâmplător, un copil are nevoie de doi părinți și care fac tot posibilul pentru a fi informați, participă la workshopuri online de parenting sau, poate, merg chiar și la psiholog.
  • Așa cum, din păcate, există și tații absenți din viața copiilor, cei care nu știu nici când e ziua celui mic, ce materii îi plac la școală ori care-i este sportul preferat.

Știința ne arată că bărbații au capacitatea înnăscută de a recunoaște și răspunde constructiv la emoțiile celor mici. Dar pentru asta, ei trebuie să-și cultive EQ-ul (inteligența emoțională) și abilitățile de coach sau antrenor emoțional. 

E timpul, dragi cavaleri moderni, să nu ne mai înghițim sau îmbătăm emoțiile și să devenim conștienți de ceea ce simțim, astfel încât să fim în stare să empatizăm cu copiii noștri. Apoi, mai e nevoie să facem tot posibilul pentru a fi disponibili; să ne organizăm „viețile importante“ în așa fel, încât copiii să se simtă văzuți, auziți și simțiți – nu doar să ne mândrim cu ei în conversațiile pe care le purtăm cu străinii. 

℗PUBLICITATE


Despre importanța relației dintre tați și copii, dar și despre ce face un tată de nota zece a vorbit Gáspár György, luni seară, la #PsihologiaRelațiilor, pe frecvențele Radio Europa FM.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută
#ZiuaAutorului
🎂 Azi o aniversăm pe Harriet Lerner.
Cărțile sportivei au astăzi preț special, cu reduceri întrw 25-32% față de prețul afișat.
La mulți ani!
x