skip to Main Content

Bianca Sîrbu este colega noastră care coordonează departamentul de comunicare în cadrul Paginii de Psihologie. Este pasionată de tot ce înseamnă networking, dar și de limba și cultura franceză. Drept urmare, a ales să ne recomande la rubrica Psihologie & Film un serial care are câte un pic din tot ce o pasionează pe ea. Alegerea Biancăi este 10 la sută.

„Nu-i posibil să nu-ți placă acest serial! Este dinamic, efervescent, prezintă complexitatea relațiilor din zilele noastre și totul se desfășoară în superbele urbe ale Franței, Parisul fiind una dintre acestea. Serialul este cunoscut sub titluri diferite, în funcție de țara de difuzare. La noi a apărut sub denumirea 10 la sută. În Franța este Dix pour cent. În timp ce în țările vorbitoare de limba engleză este cunoscut drept Call My Agent. Dar, indiferent de cum îi spune, pelicula care a debutat în toamna lui 2015 prezintă tumultoasa viață a unor impresari care activează în cadrul ASK (Agence Samuel Kerr).

Personajele principale te captează de la primul episod, actorii fiind oameni cu renume în filmografia franceză – Camille Cottin, Nicolas Maury, Liliane Rovere, Gregory Montel – ca să numesc doar o parte din distribuție. Dar ceea ce te-ar putea surprinde este faptul că acești agenți lucrează pentru vedete din Franța și alte state din lume, care sunt prezente în serial interpretându-și propria persoană. Așa ajungem să-i vedem pe Monica Bellucci, Jean Reno, Sigourney Weaver, Juliette Binoche și mulți, mulți alții.

Serialul începe, așa cum se întâmplă adesea în filme, cu o veste care ajunge să dea peste cap viața celor patru agenți de la ASK, aceștia fiind nevoiți să gestioneze o avalanșă de situații de criză ce se abate asupra lor preț de patru sezoane (filmate în perioada 2015-2020). Majoritatea episoadelor se concentrează pe relația provocatoare dintre câte un agent și vedeta pe care o reprezintă, dar ne arată și culisele vieții personale a angajaților de la ASK.

℗PUBLICITATE



Fiecare dintre cele patru sezoane are câte 6 episoade pe care le recomand cu toată încrederea, dacă vrei să te amuzi copios sau cauți ceva care să te relaxeze după o zi obositoare la muncă. Unde mai pui că peisajele franceze care apar te fac să-ți amintești că, dincolo de problemele inerente, lumea rămâne extrem de frumoasă. Iar viața păguboasă a agenților îți poate aminti că noi toți avem probleme, doar că nu sunt chiar de același fel.

Revenind la relații, că doar despre asta vorbim aici la Pagina de Psihologie, vom vedea personaje care se confruntă cu infidelitatea, provocările traiului de burlac, singurătatea la vârsta a treia sau traiul într-un cuplu cu parteneri de același sex. Intriga și competiția profesională sunt, de asemenea, bine conturate și descoperim de ce este în stare ființa umană dacă este presată de stres și suficientă tensiune fizică.

În concluzie, pentru mine acest serial a fost un adevărat festin oferit de platforma Netflix. Și sper, așa cum deja s-a anunțat, să revină, cât de curând, cu lungmetrajul. După care ne-au promis sezonul cinci. Ce să vă mai spun decât: relaxare plăcută! și faptul că a câștigat un premiu internațional Emmy pentru Cea mai bună comedie.“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0