Skip to content

Luna aceasta, a venit rândul colegei noastre Mihaela Gáspár, de la rubrica „Minte flexibilă în corp îngrijit“, să ne recomande un film de suflet. Mihaela este expert în cosmetică și în arta machiajului, drept urmare a ales un film cu puternice nuanțe feminine. 

„Lauren Graham și Alexis Bledel sunt două personaje emblematice pentru adolescența mea, iar dacă numele lor reale nu vă spun prea multe, cu siguranță le veți recunoaște după numele personajelor pe care le-au interpretat: Lorelai și Rory Gilmore. Da, este vorba despre Fetele Gilmore.

Gândindu-mă la trecut, îmi este clar că am crescut alături de ele și tot de la ele am deprins pasiunea pentru cafea. Ahhh… acel miros de licoare, aburii călduți și gustul de neuitat. Datorită lui Lauren am ales facultatea de Business, secțiunea management hotelier, pentru că mi-am dorit și eu o carieră ca a ei. Chiar dacă, ulterior, am mers pe alt drum, nu îmi pare rău deloc.

Revenind la serialul meu de suflet, acesta prezintă o poveste minunată dintre o mamă tânără și fiica ei adolescentă (cu care m-am identificat în nenumărate rânduri), presărată cu dialoguri acide, dar funny, în același timp. 

℗PUBLICITATEChiar și azi, după nenumărate vizionări (pentru că am revăzut serialul de zeci de ori), îmi face plăcere să le urmăresc în zilele când sunt cu bateriile descărcate și îmi aduc, instant, zâmbetul pe buze. De foarte multe ori, am stat cu sufletul la gură să descopăr cum va decurge povestea de iubire dintre Lorelai și Luke; o altă relație care te pune pe gânduri, deoarece la început este rece, dar, pe parcurs, devine una mai intimă, este cea dintre Lorelai și părinții ei; iar întreaga intrigă se petrece într-un orășel de vis (unde mi-aș dori cândva să ajung). Deși știu că în realitate orășelul are un alt nume, Stars Hollow este un loc fictiv care te face să te simți acasă și te invită să îi descoperi locuitorii și locurile.

Din punct de vedere psihologic, această poveste ne îndeamnă la analiză, ne oferă modalitatea potrivită pentru a ne regândi adolescența, pentru a privi cu alți ochi relația cu părinții și pentru a realiza că nimeni nu are și nici nu trebuie să aibă viața perfectă. Provocările prin care trec personajele sunt mai aproape de viața reală decât de ficțiune, stângăcia acestora ne ajută să ne identificăm cu ele și, la final, ne lasă cu gustul plăcut al curajului de-a merge mai departe. Dacă nu ați văzut încă serialul, vă recomand să-l vedeți, iar dacă l-ați consumat deja, nu strică să-l revizionați atunci când aveți nevoi de o doză bună de umor sau de speranță.

Iată și câteva lucruri pe care doar fanii adevărați le cunosc despre serial: 

  • Atât Lorelai, cât și Rory, mâncau pe bune de fiecare dată când se filma câte o secvență culinară, iar cei care au văzut serialul știu că personajele mâncau des.
  • Actrițele care le joacă pe cele două personaje principale nu s-au întâlnit niciodată până în momentul în care au început filmările.
  • Alexis Bledel este de origine argentiniană și, până să înceapă școala primară, nu a vorbit decât limba maternă – spaniola. 
  • Chiar dacă personajul lui Rory consumă multă cafea, actrița ura cafeaua. 
  • Inițial, actrița Liz Well (cea care o interpreta pe Paris Geller, colega blondă a lui Rory) a fost propusă pentru rolul lui Rory Gilmore.
  • În primul sezon, Rory avea 15 ani, iar prietena ei cea mai bună, Lane Kim, avea 27 de ani, ambele personaje fiind prezentate ca având aceeași vârstă.
  • O specificitate a serialului este și faptul că personajele principale vorbesc foarte repede, ceea ce este un fapt. Dacă, de regulă, actorii au un minut la dispoziție pentru a rosti toate cuvintele de pe o pagină a scenariului, în Fetele Gilmore o pagină era rostită în 20-25 de secunde.“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0