fbpx
skip to Main Content

Pandemia de COVID-19 ne-a făcut să devenim cinefili voit sau mai puțin voit, întrucât cinematografele, restaurantele și viața noastră socială, per ansamblu, au fost cu totul și cu totul redimensionate. 

Fie că vorbim de banalul cablu TV, de HBO Go ori de Netflix, am ajuns să ne recomandăm unii altora seriale, precum și filme artistice, în ideea în care astfel ne-am mai atenua dorul de viața normală de dinaintea pandemiei.

Luna aceasta, recomandarea de film vine din partea colegei noastre, Bianca Sîrbu, care este PR și om de comunicare în cadrul Paginii de Psihologie, dar și contributor pasionat de psihologia relațiilor. Am vrut să aflăm de la ea care a fost serialul care i-a câștigat atenția și ce ne recomandă pentru această primăvară. Vezi mai jos ce ne-a răspuns.   

„Au fost multe peliculele pe care le-am «devorat», însă unul care m-a atras, cu adevărat, este, fără echivoc, Call My Agent, ori Dix pour cent. Un serial disponibil în rețeaua Netflix, în care patru agenți, Andréa Martel, Gabriel Sarda, Mathias Barneville și Arlette Azémar (împreună cu cățelul său, Jean Gabin), dar și asistenții Noémie, Hervé, Camille și Sophia sunt puși în tot felul de situații cotidiene, precum și la limită, trecând de la agonie la extaz, în agenția pariziană de impresariat artistic în care își desfășoară activitatea, denumită ASK, adică Agence Samuel Kerr.

Cu un scenariu fluid – în care drama și comedia se împletesc, punând personajele în diferite ipostaze –, dar, în același timp, extrem de consistent, serialul devine cât se poate de captivant prin însăși realitatea tăioasă pe care o prezintă fără ocolișuri; ori prin clemența adusă, cu precădere, starurilor, dar și agenților, prin capcanele pe care și le întind unii altora, prin legăturile de familie pe care le au, dar pe care le țin ascunse până într-un punct.

℗PUBLICITATENu sunt obiectivă când spun că pelicula m-a ținut în priză preț de un adevărat binging, pentru că sunt francofilă la bază, iar dorul de Paris avea să fie ameliorat; sau, pur și simplu, viața într-o astfel de agenție este apropiată genului meu de activitate, și atunci nu mai vorbim despre o alegere conștientă. Dimpotrivă.

Pentru majoritatea însă, lumea cinematografică poate nu este un domeniu familiar, iar ingredientul secret care face ca serialul să fie un real succes este însăși transparența personajelor, inserția unor actori extrem de cunoscuți (precum Jean Dujardin, Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Monica Belucci etc.) ori suprapunerea planurilor, care, împreună, formează un «goblen» extrem de simpatic și ușor de «digerat».

Dacă n-ați apucat încă să-l vizionați, vă recomand să acordați o șansă măcar primului episod și îmi veți da dreptate.“

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută