Skip to content

Oricât de puternice ar fi atracția, pasiunea sau dragostea dintre doi parteneri, în timp pe toți ne ajută să avem câteva reguli stabile, în baza cărora să navigăm atunci când valurile învolburate ale existenței umane se abat asupra noastră. Toate lucrurile care merită întreprinse necesită exercițiu, iar relațiile de cuplu nu fac excepție de la acest principiu. Pentru a conduce un autovehicul în siguranță, avem nevoie de un permis și de reguli clare; pentru a putea să practicăm o profesie, avem nevoie de o diplomă care să ne ateste cunoștințele și de reguli de conduită; pentru o viață fericită de cuplu, nu ni se cere nici școlarizare și nici permis, însă regulile de bună purtare nu sunt opționale.

Prin urmare, iată câteva reguli de aur pe care, dacă le urmăm în majoritatea timpului, și mai cu seamă în momentele dificile, putem întreține ușor siguranța spațiului dintre noi și persoana iubită. 

℗PUBLICITATE  1. Diferențele dintre parteneri merită acceptate și înțelese. 
  2. Raportul dintre pozitiv și negativ trebuie să fie de 5 la 1.
  3. Să spunem tot ce gândim și ce avem pe suflet poate fi o idee bună, însă nu tot timpul.
  4. E important să ne ținem de cuvânt, fără excepții.
  5. Nu încerca să ai mereu dreptate, chiar nu ajută atât de mult pe cât ai crede.
  6. Telefoanele nu-i musai să fie inteligente, dar partenerii de cuplu da.
  7. Comparațiile negative sunt o otravă pentru relația dintre voi. 
  8. Nu lăsa sexul pe ultimul loc, pe lista de priorități.
  9. Iubirea se clădește pe principiul #zeronegativitate. 
  10. Învață să spui sincer „Iartă-mă“, „Îmi pare rău“. 

Despre toate cele de mai sus, a vorbit colegul nostru Gáspár György, luni seară la #PsihologiaRelațiilor, pe frecvențele Radio Europa FM. Întreaga emisiune poate fi ascultată mai jos. 

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0