fbpx
skip to Main Content

Frumusețea este un termen general, sub umbrela căreia integrăm atât fizicul, cât și psihicul, deopotrivă. Suntem conștienți că societatea în care trăim pune accent, într-o majoritate covârșitoare, pe aspectul fizic, motiv pentru care de multe ori observăm cum, de dragul atingerii acelei perfecțiuni, riscăm să exagerăm atât cu machiajul, cât, mai ales, cu intervențiile chirurgicale estetice. Și nu, nu mă refer doar la femei, ci și în rândul bărbaților observăm o mai mare atenție în tot ce înseamnă aspect exterior.

A fi frumos ține de subiectivism pentru că fiecare om în parte are standardele, gusturile și alegerile individuale, ce nu merită a fi discutate, ci acceptate și respectate întocmai. Dar cu siguranță avem nevoie și de puțină educație pentru a ști cum anume să ne facem mai mult bine și mai puțin rău. Iar îngrijirea tenului este un subiect care poate fi cultivat în viața noastră, ca orice alt domeniu ce ține de starea personală de bine.  

De aceea, sunt de părere că nu trebuie să ne fie rușine să apelăm la specialiști în domeniu care ne pot ghida în alegerea produselor, dar și a tipului de machiaj care ni se potrivește cel mai bine.

Machiajul nu trebuie să fie o mască sub mască

Pentru că ne aflăm la începutul sezonului de toamnă, unul cu totul și cu totul special, am luat legătura cu Mihaela Gáspár, make-up artist, blogger MeTheBeautyTherapist și trainer de automachiaj care ne-a dat câteva sfaturi, dar și trucuri la care putem apela, cât să nu dăm greș sau să risipim sume apreciabile pe produse ce nu merită a fi investite, în prezent. „La trecerea de la lunile toride de vară către cele mai răcoroase de toamnă, punem încă un mare accent pe îngrijirea pielii și mai ales pe produsele de «skin care» (așa cum sunt cremele de față și cele de ochi), în detrimentul produselor de machiaj. Mai ales atunci când avem de purtat masca (ce ține COVID-19 la distanță) mai multe ore pe zi.“ – este de părere invitata mea. 

Tot expertul în îngrijirea tenului ne recomandă și următoarele aspecte – „Doi pași extrem de importanți sunt hidratarea și protecția solară (chiar dacă soarele nu mai este la fel de puternic), motiv pentru care recurgem la creme sau seruri pentru hidratare și la produsele cu factor de protecție. De asemenea, produsele multifuncționale sunt recomandate și toamna; de exemplu, rujul folosit pe post de blush și fard de pleoape este un truc accesibil oricăreia dintre noi, mai ales atunci când nu știm cum să combinăm culoarea rujului cu a fardului.“

Potrivit trendului internațional, toamna acesta culorile la modă sunt maro, portocaliu, în special auriu, alături de cele metalice și – atunci când nu avem mască – buzele glossy.

Tot la capitolul atenție, expertul cu care am stat de vorbă ne încurajează să nu uitam nici de parcurgerea cu strictețe a pașilor corecți pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii, pași care se fac respectând următoarea ordine: (1) demachiere, (2) curățare, (3) tonifiere, (4) hidratare, (5) ser, (6) produs tratament (folosit la nevoie), (7) crema de ochi, iar ultimul pas, (8) crema de față. Acești opt pași ne vor ajuta să păstrăm sănătatea tenului și să exersăm rutina de îngrijire esențială fiecărui sezon. 

℗PUBLICITATE


O altă recomandare dată de Mihaela pentru a crește rezistența machiajului este aceea de a folosi o cantitate mică de produs, aplicând un strat subțire de fond de ten, urmat de anticearcăn sau corector (doar pe zonele cu probleme) și o peliculă fină de pudră (pentru fixare). 

Dar procedura nu se oprește aici, expertul în frumusețe ne vorbește și despre faptul că „pentru un ten luminos și curat, exfolierea este pasul pe care trebuie să îl parcurgem de cel puțin de 2 ori pe săptămână. Alegând un produs blând, care să nu irite tenul, dar să fie suficient de abraziv pentru a îndepărta celulele moarte.“

Și pentru că tot aminteam că 2020 este un an aparte, consultantul în beauty, evidențiază și faptul că trebuie să acordăm o atenție sporită îngrijirii tenului, din cauza faptului că purtăm, mai multe ore, masca ce nu lasă tenul să respire (așa cum acesta ar avea nevoie) și care poate provoca și iritații ale pielii. La acest capitol este indicat ca și bărbații să utilizeze un produs de curățare a tenului și să recurgă la hidratarea feței, pentru a evita posibilele iritații ale tenului cauzate de purtarea măștii.  

În calitate de femei este important să fim cât mai bine pregătite, deoarece nu știi dimineața ce aduce seara, de aceea este esențial să avem în geantă o mini trusă cu strictul necesar, la care să recurgem, la nevoie. Mai exact, ajută să avem următoarele trei produse: un anticearcăn, cu acoperire mare, care poate fi aplicat pe ten prin tapotare, un blush pentru puțină culoare în obraji și un strat de mascara. Toate acestea pot schimba întru totul look-ul după job, când se ivesc ieșiri neașteptate în oraș. 

„Așa cum ne arată și istoria, rujul roșu ne poate scoate din anonimat, în orice moment al zilei și al anului, așadar, să nu uităm să îl avem mereu în trusă și să îndrăznim să îl folosim,“ spune Mihaela, despre care este important de știut că susține și cursuri personalizate de automachiaj. 

La fel ca în orice alt domeniu al îngrijirii personale, este înțelept să investim în produse de bună calitate și, în special, în cele destinate tipului nostru de ten. Scump nu înseamnă în mod obligatoriu și de calitate, la fel cum ieftin nu înseamnă neapărat prost sau rău. Drept urmare, Mihaela ne oferă și următorul sfat „Nu urmați trendurile 100%, ci adaptați-le stilului și nevoilor tenului vostru. Machiajul este o continuare a frumuseții, acesta nu are drept scop să ne schimbe total, ci să ne evidențieze trăsăturile și frumusețea primită de la mama natură.“  

Bianca Sîrbu

Bianca Sîrbu - jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Back To Top
×Close search
Caută