Dragoș Gărdescu, sau Puya, cum este cunoscut publicului larg este invitatul meu de astăzi, la rubrica #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe paginadepsihologie.ro.
Nu are nevoie de nicio prezentare, iar din această toamnă ne pregătește multe surprize, printre care faptul că îl vom putea vedea atât pe micile ecrane (în cadrul show-ului X Factor), dar și pe marile ecrane (în pelicula „Transilvanian Ninja“). Despre eșecuri, firesc, vulnerabilitate și planuri de viitor, am discutat în rândurile de mai jos.
Prima dată când ai realizat că vrei să devii artist a fost…
În școală, atunci când am fost selectat să interpretez poezii patriotice la „Cântarea României“. Atunci mi-am dat seama că muzica va face parte din viața mea.
Care este cea mai neașteptată reacție primită la adresa faptului că ești foarte deschis și vorbești și despre eșecuri?
Mulți oameni au fost uimiți că discut atât de liber despre orice. Părea că nu sunt genul acela.
Ce apreciezi cel mai mult la artiștii din breaslă?
Apreciez puterea de muncă. Sunt mulți artiști care muncesc enorm de mult, aproape că dorm în studio. Și nu tot timpul le ies lucrurile așa cum își doresc. Apreciez oamenii care dau totul pentru muzică.
Cine este persoana alături de care-ți permiți să fii, cu adevărat, vulnerabil?
Soția mea.
Cum iubește Puya?
Ca orice om.
Care este ritualul tău dinaintea unui concert?
Nu pot spune că am un ritual anume. Înainte de fiecare concert, spectacol îmi place să stau jumătate de oră să nu vorbesc cu nimeni. Și să mă uit un pic în sală, să văd care este starea publicului. Nu pot să urc pe scenă, fără să mă uit înainte în ochii lor, a celor în fața cărora voi cânta.
Care este relația ta cu hainele?
Sincer? Le pun pe mine, atunci când e frig, și le scot, atunci când este cald. [râde]
Comentariile negative primite din online au impact asupra stării tale emoționale?
Da, chiar au un foarte mare impact. Ăsta e și motivul pentru care încerc să nu mă mai uit, să nu le mai citesc și i-am rugat și pe cei din jurul meu să nu-mi mai spună nimic. Este și o vorbă: Ce nu știi, nu te doare.
Ce strategii de auto-liniștire și de gestionare a anxietății folosești?
Îmi place să-mi închid telefonul timp de o săptămână, să nu vorbesc cu nimeni la telefon. Să stau doar cu familia mea, și da, am și momente când îmi place să stau eu cu mine. Fac sport, mă plimb cu bicicleta, fac grătar… din astea românești.
Ai fost vreodată, într-un proces terapeutic?
Cred că oamenii sunt mereu într-un moment terapeutic. Lumea așa e făcută, cu reușite, cu eșecuri, cu probleme… faptul că fiecare găsește o metodă să treacă peste ele este ceva normal.
Vorbește-ne puțin despre planurile tale pentru această toamnă.
Am o toamnă încărcată. Cel mai important proiect este că fac parte din juriul X Factor, apoi am și câteva concerte, dar și un rol important în filmul „Transilvanian Ninja“. Îl puteți vedea și voi, din 6 decembrie, în cinematografe.
Care este plăcerea ta (ne)vinovată, de care-ți este cel mai greu să te ții la distanță?
Cred că șprițul. [râde]
Care a fost cea mai grea dezamăgire umană?
Cel mai greu a fost atunci când a murit fratele meu.
Ce faci atunci când chiar te plictisești?
Ce fac când mă plictisesc? Eu nu prea mă plictisesc.