Skip to content

Raisa Moscviciov este una dintre cele mai tinere voci ale industriei muzicale românești. Originară din Târgu Mureș, Raisa și-a dat seama foarte devreme de drumul pe care își dorea să pășească, astfel că s-a mutat la București, unde a urmat școala de muzică (studiind canto și pian). Și astfel, prin muncă asiduă și determinare fără margini, a ajuns să câștige premiul de popularitate la concursul „Next Star“. În prezent, este elevă a Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuță“, în clasa de limbă germană, și este de părere că muzica și școala pot fi bune prietene, dacă se dedică amândurora, deopotrivă. De curând, a lansat cover-ul piesei „Call You Mine“, interpretată în versiunea originală de The Chainsmokers feat. Bebe Rexha. Iar în ianuarie, urmează să lanseze prima sa colaborare muzicală. Despre ce nu vrea să știe lumea despre ea, dar și despre planurile ei de viitor, în interviul de mai jos.

Cine este Raisa Moscviciov?

O adolescentă foarte ambițioasă, care dorește să își împlinească visul de a avea o carieră muzicală.

Cum ai ales cariera artistică, cine ți-a ghidat pașii în acest demers?

De mică, m-am văzut artistă. Am început să urmez cursuri de dans sportiv (visam să ajung o mare dansatoare), până la vârsta de 10 ani, când am descoperit că îmi place foarte mult să cânt. Am început să iau lecții de canto, în urma cărora mi-am descoperit pasiunea pentru muzică și am simțit că asta este ceea ce vreau să fac pentru totdeauna. Am decis singură că acesta este drumul pe care vreau să pornesc, iar părinții m-au susținut.

Te-ai mutat de la Târgu Mureș la București. Cum a fost acomodarea și cum ai resimțit depărtarea de familie?

M-am acomodat foarte repede cu toate provocările pe care le-am întâmpinat departe de casă, de familie. Știam că fără muncă și sacrificii nu îmi pot împlini visul, astfel încât am pus pe locul întâi muzica. Profesorii și colegii m-au primit cu brațele deschise și m-au susținut. Mi-am făcut destul de repede prieteni și, încă din primele săptămâni, am iubit Bucureștiul.

Cum se înțelege muzica cu școala și cum te percep profesorii și colegii?

Școala și muzica se înțeleg foarte bine, fiindcă, deși am un program încărcat, reușesc să fac tot ce îmi doresc. Îmi organizez singură programul, astfel încât să nu mă simt copleșită. Profesorii și colegii sunt alături de mine în tot ceea ce fac.

În decembrie, împlinești 16 ani și îi aniversezi cu câteva lansări. Povestește-ne despre ele. În ce fel ți-a influențat viața explozia social media, din ultimii ani?

Urmează niște proiecte foarte frumoase, un cover special de Crăciun și încă unul care este continuarea cover-ului deja lansat, „Call You Mine“. La începutul anului, voi lansa un featuring despre care sper să aibă un ecou fain în industria muzicală. Social media mi-a influențat viața pozitiv; urmăritorii mei m-au motivat să dezvolt cât mai multe proiecte, în așa fel încât să fiu cât mai prezentă și pe placul lor, în mediul online.

 

View this post on Instagram

 

Link in bio🤗💖

A post shared by Raisa (@raisa.mo) on

Ce vor tinerii din ziua de astăzi?

Vor să fie cât mai populari, să își exprime liber trăirile și să se distreze cât mai mult.

Ce-ți place să faci în timpul liber? Descrie-ne viața unei adolescente.

Cel mai mult îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii, să povestim și să ne distrăm împreună. Îmi place să urmăresc seriale și, deopotrivă, mă pasionează și make-up-ul.

Cine ți-a suflat cel mai tare în aripi?

℗PUBLICITATEPărinții m-au susținut dintotdeauna. Au încredere în mine și mă ajută să-mi văd visul realitate, iar pentru asta le mulțumesc!

 

View this post on Instagram

 

Cine a spus ca ieșitul cu mama la pizza trebuie sa fie o treaba serioasă?😃 #familyfun #momanddaughter

A post shared by Raisa (@raisa.mo) on

Cu cine ai vrea să colaborezi în viitorul apropiat – din România, dar și pe plan internațional?

Sunt foarte mulți artiști cu care aș vrea să colaborez, de aceea îmi este foarte greu să aleg. Îmi plac foarte mult Alina Eremia și Mira, deoarece cred că avem zone de interes comune. De pe plan internațional, Selena Gomez sau Ariana Grande.

Ce a însemnat experiența „Next Star“ pentru tine și ce ai învățat din aceasta?

A fost primul meu contact cu profesioniștii din media și mi-a confirmat că aceasta este calea pe care îmi doresc s-o urmez. Experiența „Next Star“ m-a ambiționat să lucrez cât mai mult, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Te implici în mai multe acțiuni civice. Ce sfaturi le-ai da celor de vârsta ta în această direcție și care este cauza pe care o simți foarte apropiată de sufletul tău?

Implicarea în acțiuni civice ne ajută să devenim mai buni, să nu fim persoane egoiste – ca dovadă, am inițiat o strângere de fonduri pentru o elevă de vârsta mea, diagnosticată cu o boală gravă.

Ce apreciezi cel mai mult la Școala „Crina Mardare Music Experience“ și la profesoara ta de canto, Raluca Leoaca?

Pentru mine, Școala „Crina Mardare Music Experience“ înseamnă profesionalism, rigoare și, totodată, implicare în pregătirea mea muzicală. Raluca m-a ajutat să evoluez și să am încredere în vocea mea și, dincolo de profesoară de canto, a ajuns să-mi fie și o prietenă adevărată.

Ce sfat ai pentru Raisa de peste 10 ani?

Sa rămână la fel de ambițioasă, să fie la fel de perseverentă (fiind Capricorn, cred că mă ajută și zodia) și să nu uite niciodată de unde a plecat.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0