Skip to content

În fiecare zi de miercuri, avem pe Pagina de Psihologie, câte un interviu (im)perfect, (in)discret și (in)vulnerabil cu oameni care îndrăznesc să ne vorbească despre ei înșiși într-o altă lumină. Oameni care renunță la filtrele psihologice și la photoshopul sufletesc, îndrăznind să se arate pentru câteva secunde fără nicio armură – doar cu o tentă de umor și o porție sănătoasă de sinceritate.

Invitatul din această săptămână, a seriei de interviuri #Ce Nu Vreau Să Știe Lumea Despre Mine, este Randi. Andrei Ropcea, cunoscut sub numele de scenă Randi, este unul dintre cei mai apreciați și mai longevivi cântăreți și producători muzicali români. A cunoscut succesul ca membru al trupei „Morandi“, alături de Marius Moga, dar din 2011 a ales cariera solo și a avut o ascensiune uluitoare, creându-și totodată propria casă de discuri, Famous Production. O prezență plăcută în spațiul public în ceea ce privește latura personală, dar extrem de activ din punct de vedere profesional, Randi este simbolul unei generații de artiști care s-a remarcat și dincolo de granițele țării, arătând că talentul și munca asiduă ne pot duce acolo unde visăm să ajungem. Despre ce nu vrea să știe lumea despre el, în interviul de mai jos.

Crezi în prietenie, în industria muzicală?

Cred că prietenia sinceră nu e condiționată de domeniul în care lucrezi, ci mai degrabă de felul în care alegi cum și cu cine îți petreci timpul. Artiștii au uneori, într-adevăr, un ego mai mare decât al oamenilor din alte domenii și, când ego-ul conduce mintea, rareori se pot închega niște legături de durată. Dar, la fel ca în orice alt domeniu, sunt o mulțime de oameni de calitate, cu care poți rezona și lega prietenii de durată.

Cum gestionezi hate-ul în online?

Am calitatea de a fi indiferent față de tot ceea ce este fără sens, futil și neconstructiv. Accept și iau în considerare criticile din partea oamenilor avizați, pentru că nimeni nu este perfect și scopul meu este să evoluez constant. Critica constructivă este binevenită, mă ajută să evoluez, să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă etc. „Hate-ul“ din online nu se încadrează în această categorie, prin urmare nu bag în seamă comentariile de acest fel. De cele mai multe ori, nici nu citesc comentarii răutăcioase sau articole despre mine.

Ce-ai vrea să se știe despre tine, dar presa nu subliniază?

Cred că ceea ce este important, muzica mea, ajunge în viața oamenilor, indiferent dacă presa vrea sau nu să sublinieze. Cei care au urechile și mințile deschise aud ceea ce îmi doresc să transmit. Cel mai important lucru pe care îmi doresc să îl transmit nu ține de persoana mea, ci de muzica mea: vreau ca piesele mele să inspire ascultătorii.

Cu ce artist sau actor internațional ai vrea să te blochezi în lift?

Greu de ales unul… Aș vrea, totuși, să aflu poveștile de viață ale unui actor cum e Robert de Niro. Într-o notă mai superficială, nu m-ar deranja să rămân blocat în lift cu Ariana Grande.

Dacă ai avea o superputere, care ar fi aceea?

Aș face ca toți oamenii să spună ceea ce gândesc, sincer, fără măști și minciuni. Omul este un animal social, așa că nevoia de a fi înconjurat de alți oameni este una dintre cele mai mari nevoi ale noastre. Dar cred că, pentru a construi relații cu adevărat sănătoase și pozitive, trebuie să învățăm să comunicăm mai bine unii cu alții, să fim mai deschiși, mai sinceri și, de ce nu, să ne arătăm și vulnerabilitatea.

Care este relația ta cu greutatea corporală? Cât de mult te preocupă subiectul?

Dintotdeauna m-am preocupat să am un stil de viață sănătos, care include sportul și alimentația sănătoasă. Sunt dependent de sport și îmi place să mănânc lucruri bune și sănătoase, prin urmare greutatea nu este o problemă pentru mine. Felul în care arăt este o consecință firească a stilului de viață pe care îl duc. Cu toate acestea, motivul pentru care duc acest stil de viață este în primul rând sănătatea mea, abia apoi felul în care arăt.

 

View this post on Instagram

 

Inca o poza din @touch.magazine.official octombrie 📸Photo: @bogdan_petrice / Styling: @mohamedmagda1 / Hairstyle: @eduard.ancau / Make up: @irina.anca.sopcu / assist: @cristianfiroi /PR: @monica_munteanu / Location: @therme_bucuresti

℗PUBLICITATE



A post shared by Randi (@randi.music) on

Ce lucru nebunesc ori sport extrem ai vrea să experimentezi și nu ai apucat încă?

Aș vrea să cânt pe O2 Arena… Acesta ar fi cel mai nebunesc lucru pe care viața mi l-ar putea face cadou. În rest, sporturile extreme nu prea mă atrag.

Care este emoția pe care o tolerezi cel mai greu?

Nervii… sunt inamicul tuturor și au puterea de a schimba chimia corpului, iar de acolo se pot întâmpla multe lucruri nedorite. Mi se pare cea mai nocivă emoție – atât pentru persoana care o simte, cât și pentru cei din jur.

Peste ce nu poți trece, în plan afectiv?

De-a lungul anilor am învățat să fiu rezilient și cred că pot trece peste orice. Viața nu este o poveste frumoasă întotdeauna; important este cum interpretezi întâmplările și dacă le lași să te afecteze sau nu.

Ai apelat, vreodată, la un psiholog?

Nu am apelat până acum, însă recunosc că de multe ori m-am gândit să merg, chiar și din pură curiozitate. Îmi doresc să înțeleg mai multe despre mine, de aceea și citesc multe cărți din sfera psihologiei sau a dezvoltării personale. De fapt, una dintre cărțile mele preferate este Drumul către tine însuți, scrisă de M. Scott Peck, un psiholog reputat. Am recitit-o recent – o recomand, te va ajuta indiferent de etapa vieții în care te afli acum.

Care este coșmarul pe care nu l-ai putut uita prea ușor?

Nu țin minte coșmaruri… Cred că am avut foarte puține și le-am lăsat acolo unde le este locul: în trecut.

Cât timp aloci unei relații?

Relațiile sunt de multe feluri, unele mai importante, altele mai puțin importante. Pot doar să spun că, în relațiile importante, sunt implicat trup și suflet.

Ce faci când nu mai poți?

Mă uit în oglindă și-mi spun că sunt în viață, deci pot!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0