fbpx
skip to Main Content

Cristina Petrescu-Ghenea, psihoterapeut, și Mara Mărăcinescu, sunetist, sunt gazdele podcastului Reconectat, o serie de interviuri audio menite să ne ridice zidurile psihologice și comportamentale care stau în calea fericirii noastre. Cele două gazde ale podcastului sunt bune prietene și, în același timp, sunt două femei pasionate de subiectele tabu, de percepția pozitivă a propriului corp (indiferent de formele acestuia), iar asta face ca fiecare episod al podcastului să fie ca un spectacol al ideilor și revelațiilor. Primul sezon a avut șapte episoade, plus unul bonus. Fiecare ediție poate fi ascultată accesând linkurile de mai jos.

Episodul 1: Paula Dunker despre corp si fluiditate

Paul/Paula Dunker este performer, coregraf și scriitoare, participă la numeroase proiecte, printre care DBYT (Donʼt bite your tongue) sau queer act-ul FLUID, și consideră că viitorul este unul non-binar.

Episodul 2: Catinca Drăgănescu despre evoluția percepției corpului

Catinca Drăgănescu este regizor de teatru și dramaturg. În 2012 a absolvit studiile de regie la UNATC, iar ȋn 2019 a obţinut titlul de doctor ȋn cadrul aceleeaşi universităţi.

Episodul 3: Adela Moldovan despre imagine corporală în sănătatea mintală și relațională

Adela Moldovan este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv-comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor aproape treisprezece ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice. Este alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces.

Episodul 4: Despre viața într-un corp gras cu Iuliana Dumitru

Iuliana Dumitru (născută pe 2 mai, România, în 1985) este socio-antropolog și își desfășoară activitatea în domeniul cultural. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea „Comunități Umane“ și masteratul „Spectacol, Multimedia, Societate“ la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București. În prezent, este doctorandă CESI, unde realizează o cercetare interdisciplinară și auto-etnografică intitulată Cartografieri narative în 2 Mai și Vama Veche. Iuliana este asistent curator al spațiului de artă contemporană tranzit.ro.

℗PUBLICITATEEpisodul 5: Despre viața într-un corp frecvent obiectivizat

Am stat de vorbă cu Mirela Oprea, jurnalistă și una dintre cele mai autentice persoane pe care le cunoaștem, despre cum este să trăiești într-un corp care, din perspectiva celorlalți, este foarte aproape de idealul de frumusețe actual. Mirela Oprea a plecat la drum ca știristă, a lucrat, apoi, ca reporter și redactor, iar în prezent este producătoare și realizatoare la radioul cu cea mai mare audiență din țară: Radio Antena Satelor. Aici simte că are misiunea de a uni două lumi, ruralul cu urbanul, și de a aduce și la sate informații cu adevărat folositoare ascultătorilor care își trăiesc viețile acolo.

Episodul 6: Despre experiența corpului feminin în Comunism

Cristina și Mara au stat de vorbă cu Gabi și Rodica despre cum decretul 770/1966 și restul deprivărilor trăite în timpul comunismului au reprezentat un atac direct la corpurile femeilor și la viața de cuplu, despre îmbătrânire, dar și despre a trăi cu o dizabilitate în România. Din 2010, în urma unui accident rutier în care și-a pierdut ambele picioare, Gabi este protezată și se deplasează folosind un cadru.

Episodul 7: Despre corp în luptă la genul masculin cu Alex Dincovici

Alexandru Dincovici este lector asociat la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, din 2013. Licențiat în științe politice și sociologie, a absolvit masteratul de Antropologie din cadrul SNSPA și este doctor în sociologie din 2013. A predat și predă cursuri de antropologie medicală, antropologia corpului, antropologie aplicată și focus grupuri și a fost lector asociat și la Universitatea București în 2018-2019. Interesele sale de cercetare se învârt în jurul antropologiei corpului, încorporării, antropologiei medicale, sportului, fenomenologiei și tehnologiei.

Episodul Bonus: Despre perfecționism în conversație cu Gáspár György

Gáspár György este psiholog și psihoterapeut relațional și se autodescrie de multe ori ca fiind „custode de povești de viață“. De ani buni deja, a alăturat practicii psihoterapiei o serie de activități legate de faptul că este coordonator științific în cadrul Editurii Pagina de Psihologie și managing partner la paginadepsihologie.ro, dar și președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, care organizează programe de formare în sfera sănătății mintale și relaționale. Pe lângă toată această activitate complexă, Gáspár este și autor, în palmaresul personal înscriindu-se volumele Copilul invizibilRevoluția iubiriiMindfulness Urban#LoveIsFun și Suflete de sticlă

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută