skip to Main Content

Invitatul acestei săptămâni pe paginadepsihologie.ro este actor, model și influencer pe rețelele sociale. În ultimul timp, a devenit viral pe platforma TikTok, prin videoclipurile sale în care parodiază viața unui francez în L.A. Doamnelor și domnilor, (dacă nu v-ați dat seama încă), suntem foarte bucuroși și mândri să vă prezentăm o conversație autentică pe care am avut-o cu nimeni altul decât Renan Pacheco.

Te-ai născut în Sao Paulo (Brazilia), ai crescut în Franța și acum trăiești în toată lumea. Unde poți suna acasă, chiar în acest moment?

Foarte bună întrebarea! Mă mut la fiecare doi ani de când m-am născut. Uneori, devine confuz să știu ce țară pot numi acasă, dar cu timpul mi-a devenit clar: acasă este locul în care este familia mea! Deci, momentan, este în Franța și Brazilia.

Nu ești un influencer, ești un storyteller. Care este diferența dintre acești termeni?

Influencing-ul și storytelling-ul sunt, într-adevăr, doi termeni foarte similari și uneori se potrivesc perfect. Unii influenceri decid să-și expună viața personală în detaliu și să-și arate toate stările și sentimentele – ca într-un documentar. În cazul meu, pe măsură ce am crescut din zona cinematografică, am ales, în schimb, arta povestirii. Deci, arăt doar aspectele pozitive și frumoase ale vieții mele. Vreau ca oamenii să se uite la profilul meu și să se simtă bine, așa cum am face în fața unui film frumos!

Modelling, influencing şi actorie: ce ți se potrivește cel mai mult dintre ele?

Actoria, cu siguranță! Sunt pasionat de cinema, încă de când eram mic. Aveam 16 ani în ziua primei mele audiții și am primit postul! De atunci, am știut că sunt pe drumul cel bun, și pasiunea mea crește din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Influencing-ul este modul meu de a mă conecta cu publicul meu și de a da înapoi, prin cel mai bun conținut pe care îl pot produce.

Ai fost nominalizat la Premiul People’s Choice. Cum te-ai simțit când ai auzit despre asta?

Am simțit multă recunoștință! Sunt foarte recunoscător că am un public foarte cald și iubitor. Într-adevăr, primesc zilnic comentarii și mesaje pozitive și mă simt foarte bine, ca artist, să fiu susținut. Nominalizările și pozitivitatea zilnică sunt momente care îmi arată că sunt pe drumul cel bun.

Ce îți spui când te uiți în oglindă?

 Îndrăznește! Distrează-te! Și rămâi fidel ție însuți!

 Ai fost vreodată la un terapeut?

Actoria a fost terapia mea în ultimii 10 ani. Folosirea trecutului și a emoțiilor mele pentru acest meșteșug a fost cu adevărat utilă. Din punctul meu de vedere, devine artă imediat ce ne vindecă!

Cum te raportezi la războiul din Ucraina?

Mă simt zdrobit de orice război care a avut loc vreodată în această lume. Violența nu va fi niciodată o soluție la nimic. Sper că în viitorul apropiat lumea noastră va evolua spre pace absolută. Toți prietenii mei și victimele din războiul din Ucraina au dragostea mea și sprijinul meu absolut.

℗PUBLICITATECare este cea mai mare frică a ta?

Atât timp cât prietenii și familia mea sunt în siguranță, sunt neînfricat. [Zâmbește]

Cum îți poți defini relația cu copilul tău interior?

Am o relație foarte activă și bună cu copilul meu interior. Într-adevăr, de fiecare dată când ne gândim la ceva negativ sau degradant despre noi înșine, ar trebui să ne imaginăm că îi spunem copilului nostru interior… Acest lucru ne poate descuraja să avem aceste gânduri. Acest exercițiu m-a ajutat foarte mult să-mi controlez gândurile și să le fac pozitive și mai grijulii.

Ce te deranjează cel mai mult la tine?

Nerăbdarea mea! Într-adevăr, muncesc foarte mult în fiecare zi și tind să vreau ca lucrurile să se miște mai repede. Dar în fiecare an mă maturizez și devin mai răbdător. Sunt un proces în desfășurare și voi ajunge unde îmi doresc! 

Care a fost cel mai indecent mesaj primit în DM?

 Din fericire, am avut întotdeauna un public cu adevărat pozitiv și iubitor și sunt foarte recunoscător pentru asta. Sincer, nu-mi amintesc nimic negativ. Cred că este important să nu iei nimic personal și să evoluezi din orice critică constructivă!

Ce știi despre România?

Știu că este o cultură extrem de caldă, bazată pe valori de familie și prietenie. Toți prietenii mei români sunt extrem de cu picioarele pe pământ și știu că pot conta pe ei. Îmi doresc să vin în vizită curând!

Crăciunul este chiar după colț. Cum arată vacanța perfectă pentru tine?

Să mă reîntâlnesc cu familia mea! Să fiu în Los Angeles pentru cariera mea de actor este o binecuvântare, dar mi-e foarte dor de familia mea. De Crăciun vor veni, în sfârșit, să mă viziteze și ne vom plimba puțin prin SUA. Abia aștept să-i îmbrățișez și să ne bucurăm împreună de viață.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0