Skip to content

Decembrie e luna bilanțurilor și a retrospectivelor. Luna în care tragem linie și analizăm anul care se apropie de sfârșit. Cu tot ce a avut el mai bun.

Și da, la capitolul cinematografic, 2023 s-a prezentat foarte bine, așa că, în pragul vacanței de Crăciun, facem o retrospectivă a titlurilor care ne-au plăcut. Multe dintre ele sunt în continuare disponibile pe platformele de streaming, așa că, dacă încă nu le-ai văzut, acum este cel mai bun moment să recuperezi!

Oppenheimer

Unul dintre filmele-fenomen din 2023, Oppenheimer, în regia lui Christopher Nolan, ne introduce în povestea vieții omului de știință american J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy). Pelicula explorează nu doar contribuția lui în dezvoltarea armei nucleare, ci și dilemele etice și morale cu care s-a confruntat în timpul războiului, dar și în perioada de după. Filmul lui Nolan, din distribuția căreia fac parte și Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon și Florence Pugh, surprinde portretul unui om care a schimbat radical lumea în care trăim, dar și consecințele neașteptate ale acțiunilor sale. 

Barbie

În regia Gretei Gerwig, Barbie este probabil cel mai comentat film din 2023, o incursiune în universul Barbie Land, un loc în care totul arată roz, totul arată perfect, totul decurge într-un ritm neschimbat. În centrul acestui univers este ea, Barbie (Margot Robbie). Iar Barbie ajunge într-o altă lume și descoperă un alt mod de a trăi. Unul imperfect, unul plin de probleme, dar, în același timp, un mod de a trăi atât de real! Filmul este disponibil acum pe HBO Max. 

Past Lives

Pentru cei cărora le plac filmele care îi trec prin zeci de emoții și stări, Past Lives oferă o perspectivă profundă și provocatoare a relațiilor interumane. Acțiunea debutează în Seul, Coreea de Sud, unde Nora Young (Greta Lee) și Hae Sung (Teo Yoo), doi colegi de clasă de 12 ani își dau seama că au sentimente unul pentru celălalt. Însă, atunci când familia Norei  se mută din țară, relația lor se schimbă. Ani mai târziu, se reconectează și învață să se cunoască din nou, să rescrie povestea începută în trecut. 

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de acțiune din ultimii ani, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One și Tom Cruise au livrat vara aceasta o doză considerabilă de adrenalină pe micile ecrane. De această dată, Ethan Hunt pornește într-o cursă contratimp și încearcă să ajungă la o armă periculoasă, înainte ca aceasta să pice în mâinile greșite. 

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Cel mai simpatic film Marvel din acest an, Guardians of the Galaxy Vol. 3 ne propune o nouă aventură cu simpaticul Peter Quill (Chris Pratt) și gașca lui de supereroi ai galaxiei. Descoperind o amenințare uriașă, care pune în pericol întregul univers, Peter pornește într-o cursă nebună în încercarea de a-și proteja cel mai bun prieten, dar și de a salva lumea. Filmul e disponibil acum pe Disney+.

℗PUBLICITATEFellow Travelers 

Love story și thriller politic, serialul prezintă povestea de dragoste a doi bărbați foarte diferiți, care se întâlnesc într-o eră complicată la Washington. Charismaticul Hawkins Fuller (Matt Bomer) se ferește de încurcăturile emoționale prin evitarea relațiilor. Planul îi iese până când îl întâlnește pe Tim Laughlin (Jonathan Bailey), un tânăr plin de idealism și credință. Ei încep o poveste de dragoste exact când senatorul Joseph McCarthy (Chris Bauer) le declară război „devianților sexuali“, inițiind una dintre cele mai întunecate perioade din istoria americană a secolului XX. Serialul e disponibil pe SkyShowtime. 

A Small Light

Inspirat dintr-o poveste reală, miniseria disponibilă pe Disney+ ne face cunoștință cu Miep Gies (Bel Powley), o tânără curajoasă, care a reușit să le țină piept naziștilor într-un mod uimitor. Secretara lui Otto Frank (Liev Schreiber), tatăl faimoasei Anne Frank (Billie Boulet), Miep acceptă să ajute și să ascundă familia Frank pe durata ocupației naziste în Olanda, ajungând să trăiască astfel o viață dublă, extrem de periculoasă.

The Last of Us

Pornind de la celebrul joc video, The Last of Us este unul dintre hiturile anului 2023. Suntem la douăzeci de ani de la distrugerea civilizației, o lume nouă, în care pericolele pândesc la fiecare pas din cauza unei infecții care s-a răspândit și a distrus umanitatea. În acest univers, Joel Miller (Pedro Pascal), un supraviețuitor a cărui viață a fost marcată de cele mai mari tragedii, primește misiunea de a o escorta pe Ellie (Bella Ramsey), o puștoaică despre care se crede că ar putea pune capăt pandemiei, într-un loc sigur, în care se fac experimente științifice. Serialul e disponibil pe HBO Max.

Daisy Jones and the Six

Disponibil pe Prime, Daisy Jones and the Six urmărește povestea unei trupe emblematice din anii 70, un band condus de doi artiști complicați, dar foarte charismatici, Daisy Jones (Riley Keough) și Billy Dunne (Sam Claflin). Chimia lor pe plan personal și pe plan artistic a catapultat trupa de la obscuritate la o faimă incredibilă.

All the Light We Cannot See

Bazat pe romanul omonim premiat cu premiul Pulitzer, All The Light We Cannot See ne spune povestea lui Marie-Laure (Aria Loberti), o tânără nevăzătoare din Franța, și a tatălui ei, Daniel LeBlanc (Mark Ruffalo), care și-a dedicat întreaga viață fiicei sale. În timpul războiului, cei doi fug cu un obiect important din Parisul aflat sub ocupație germană și se refugiază în St. Malo, în casa unui unchi ursuz și singuratic, care face transmisiuni radio clandestine ca parte a rezistenței. Serialul e disponibil pe Netflix.


Citește și:

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0