Skip to content

Când eram elev, nota mea preferată era 9. M-am întrebat mult timp de ce 9, și nu 10. Nici azi nu sunt sigur că știu răspunsul final. Dar pe vremea aceea îmi răspundeam că, iată, 9 îmi arăta că mai am de depus ceva efort și, deci, mai există loc de muncit pentru a ajunge la rezultatul dorit. Oricum ar fi fost, m-am îndrăgostit de nota aceasta. Cumva, cred că reprezenta ceea ce psihologii de azi numesc plini de umanitate „suficient de bun“ (ei știu că „perfect“ nu există decât în filme și în patologie).

Anul acesta (mai concret, fix azi!), Pagina de Psihologie împlinește 9 ani. O perioadă nici foarte lungă, dar nici chiar scurtă, în care – noi, creatorii Paginii – am învățat să construim ceva ce nu ne-a fost predat și nu am învățat la școală sau în familie. Ne-am unit forțele, inventivitatea și perseverența, pentru a clădi o platformă online în care să se regăsească hrana pentru minte și suflet; am organizat conferințe mai mici sau mai mari, pentru a promova inteligența relațională; am contribuit la instruirea mai multor generații de psihologi, psihiatri, medici de familie, asistenți sociali, pedagogi și preoți, care să cultive apoi, în cercurile mai largi ale societății, sănătatea relațională; am pus bazele unei edituri capabile să le ofere oamenilor cărți de psihologie practică, pentru viața lor cotidiană.

Sunt 9 ani în care ne-am străduit cu mintea și inima deschisă, am învățat din încercare și eroare, am ascultat nevoile și problemele publicului, apoi le-am oferit cititorilor și ascultătorilor informațiile pe care ei le căutau. Am avut 9 ani trăiți din plin, 9 ani în care am crescut odată cu toți ceilalți români care aspirau la o viață mai împăcată și mai conștientă decât a generațiilor trecute. Și fiecare contributor al Paginii, fiecare persoană publică ce ni s-a alăturat la evenimente, fiecare partener de afaceri a fost un „revoluționar“ al societății în care trăiam cu toții.

Absolut toate mesajele pe care le primim de la cei care ne citesc, participă la cursuri sau vin la evenimentele noastre înseamnă pentru noi un feedback neprețuit, care ne ajută să ducem mai departe în direcția cea bună #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.

Vă mulțumim tuturor!
Gáspár György și echipa Paginii de Psihologie

Suntem fericiți și mândri să redăm mai jos câteva dintre mesajele pe care le-am primit de ziua noastră:

Alex Livadaru (co-fondator Republica.ro)
„Trăim timpuri în care încercăm să ne recâștigăm capacitatea de a ne asculta unii pe alții, pentru a înțelege ce vor să ne transmită cei de lângă noi, ce îi frământă cu adevărat. O relație – fie că e între dascăl și elev, medic și pacient, părinte și copil, șef și subaltern, fie între doi iubiți – este sănătoasă dacă există comunicare. Observăm în jur tendința de a ne sfâșia mai întâi, fără să ne ascultăm reciproc argumentele spre a ne înțelege ideile. Ai fi tentat să crezi că toți ne-am transformat în emițători, uitând că pentru orice emițător e nevoie de măcar un receptor. Într-o societate adânc divizată între categoriile sale sociale – pensionari și salariați, bugetari și angajați la privat, elevi și profesori, pacienți și medici – o (r)evoluție relațională în România este necesară. Citesc Pagina de Psihologie și mă bucur de recomandările făcute în Clubul de Carte al lui Gáspár. Mulțumesc pentru echilibru, dar mai ales pentru decența discursului (pe care Pagina de Psihologie o practică). Este acolo un bun-simț de care e multă nevoie ca să ne însănătoșim relațiile, după aceste decenii grele ale unui popor nepsihanalizat. La mulți ani!“

Mirela Retegan (fondator Gașca Zurli și autor)
„La mulți ani, Pagina de Psihologie! La mulți ani, Gáspár! Felicitări pentru echipa care a strâns în jurul ei o comunitate atât de frumoasă. Cu oameni deschiși la minte, care vor să înțeleagă ce simt și ce gândesc, pe care nu îi interesează ce spune gura lumii. Într-o lume a aparențelor și a ipocriziei, a vitezei și superficialității, Pagina de Psihologie este o oază de firesc, de bun-simt, de onestitate. La mulți ani înainte!“

Petronela Rotar (autor)
„Mulți ani frumoși Paginii de Psihologie și de acum înainte, cu cărți și articole care să ajute la conștientizarea și vindecarea rănilor pe care le avem ca indivizi și societate! V-ați asumat o responsabilitatea grea și vă faceți treaba excelent, sunt mândră că am colaborat cu voi. La cât mai mulți cititori!“

Dragoș Bucurenci (om de comunicare și autor)
„Vă doresc și ne doresc ca Pagina de Psihologie să devină o pagină din manualele de liceu sau de școală generală, pentru o societate mai echilibrată, mai senină și mai înțelegătoare. La cât mai mulți vizitatori deschiși la minte!“

Amalia Enache (jurnalist, Pro TV)
„Vă doresc să ajutați cititorii să aibă încredere în oameni, în ei înșiși, în iubire, în relații. Să ieșim învingători din #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia! Iubiți-vă mult!“

℗PUBLICITATE



Francisc Doboș (preot)
„La mulți ani, Pagina de Psihologie! Sunt convins că psihologia și credința creștină sunt complementare. Asta, atât timp cât psihologia are la bază o antropologie cu rădăcini în Cer, adică în Dumnezeu. La mulți ani celor care vă hrăniți viața și vă lăsați călăuziți de sfaturile Paginii de Psihologie!“

Andreea Brașovean (jurnalist, Digi 24)
„Vorbim des despre ce înseamnă un stil de viață sănătos pentru corpul nostru. Știm că trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm, ce bem și ne facem griji că ceva e în neregulă, dacă nu ne convine ce ne arată cântarul și dacă ne strâng blugii preferați. Începem diete, citim despre programele care ne-ar ajuta să ajungem la greutatea ideală. Dar ce ne facem, atunci când interiorul nostru nu mai arată așa cum ne-ar plăcea? Dacă viața ne pune în cârcă situații greu de dus și de gestionat? Ar fi interesant să fim capabili să ne punem și mintea pe un cântar. Să fie atât de simplu să putem vedea când creierul are nevoie de ajutor și să începem imediat o «cură a sufletului». Cel mai greu e să recunoști când ai o problemă care te macină pe interior și îți e teamă sau rușine să recunoști că ai nevoie de ajutor. Dar cred că Pagina de Psihologie a reușit în acești 9 ani să ne deschidă mințile încet-încet și să ne ajute să începem să fim mai conștienți, mai prezenți și mai atenți la nevoile noastre. Vă doresc să fiți mereu la fel de sănătoși și să ne ajutați și pe noi să fim la fel, cu fiecare articol și cu fiecare carte publicată! La mulți ani!“

Cristian Lupșa (editor DoR)
„Poveștile pe care ni le spunem despre noi ne modelează viețile. Fie că spunem una în care suntem eroi, fie una în care suntem balauri, ele ne influențează comportamentul, relațiile și alegerile. Pagina de Psihologie este un ghid foarte util pentru a înțelege cum se nasc și se perpetuează aceste povești și – ideal – cum le putem ajusta ca să ne fie mai bine cu noi și, mai ales, alături de alții.“

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu (fondatoare Dăruiește Viață)
„Atunci când vrei să atragi atenția lumii asupra unor lucruri grave care se întâmplă în jurul tău și care te frământă, care nu te lasă să dormi bine noaptea, te adresezi unor oameni specializați. Dar și mai ușor răzbești, dacă acei oameni sunt o voce în societate. Îți mulțumim, Gáspár și mulțumim Paginii de Psihologie, pentru că reușim împreună să oferim un punct de sprijin părinților greu încercați care ajung pe secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Marie Curie. La mulți ani! Vă dorim să vă dea viața atâta putere câtă aveți nevoie, ca să continuați să faceți lucruri bune pentru sufletele noastre.“

Aurora Liiceanu (psiholog și autor)
„Iubesc psihologia, este o cunoaștere fascinantă, dar care te poate confrunta și cu neputința. Un scriitor britanic contemporan, al cărui personaj principal dintr-un roman era psihanalist/psiholog spunea: «Ca un mecanic auto întins pe spate, lucrez cu dedesubturile sau cu substratul: fantezii, dorințe, minciuni, vise, coșmaruri – lumea de dedesubtul lumii, cuvintele adevărate ascunse sau false.» Iată de ce urez Paginii de Psihologie, după 9 ani, să răzbată meandrele fascinației și ale neputinței cu dragoste și onestitate. Căci ceea ce este omenesc nu este ușor de suportat. Psihologului nu i se pot cere soluții, el poate doar deschide oamenilor ferestre pentru a percepe viața și a o vedea altfel, pentru a găsi ei înșiși soluții. Doresc psihologilor și celor iubitori de cunoaștere psihologică, pur și simplu, abnegație.“

Alina Aliman (redactor șef A List Magazine, print)
„Încă nu-mi vine să cred că au trecut 9 ani(!) de când știu Pagina de Psihologie (și alți vreo 4, de când colaborăm la A List Magazine). Wow! La mulți ani! Și să ne revedem, peste încă vreo 9 ani, la fel de calmi în gestionarea discuțiilor despre parenting, chiar și mai echilibrați atunci când vine vorba despre dinamica relațiilor, cu interviuri interesante care să ne dezvăluie oameni extraordinari și cu la fel de multe povești inspiraționale. Nu de alta, dar la 18 ani se sărbătorește majoratul și (așa se spune) abia atunci încep cu adevărat problemele maturității… Și ce îndrumător mai bun în dilemele din dragoste, carieră sau familie ne-am putea dori, dacă nu Pagina de Psihologie?! La mulți ani!“

Toader Păun (jurnalist, Europa FM)
„La mulți ani, PaginadePsihologie.ro! Să construiești un proiect timp de 9 ani, într-o țară în care lumea asociază psihologia cu patologia, înseamnă mult curaj și mai ales multă răbdare. Dar astea sunt ingredientele care au reușit să schimbe percepția asupra psihologiei, cu ajutorul informației oferite cu generozitate aici. Pentru că toți ne dorim să fim mai buni și, ca să facem asta, este nevoie, înainte de orice, să ne înțelegem pe noi, să înțelegem relațiile cu ceilalți și să învățăm să îngrijim corect semințele unor relații sănătoase, astfel încât să înflorească și să se dezvolte. Articolele de aici nu sunt didactice, oamenii pe care îi descoperim pe PaginadePsihologie.ro acceptă să-și arate vulnerabilitățile și lecțiile învățate din lupta cu ele, iar un astfel de proiect este o resursă de care mă bucur, fiindcă pot și eu să profit pentru a învăța să fiu mai bun.“

Noemi Meilman (om de comunicare)
„La mulți ani, la cât mai multe articole interesante, la cât mai multe colaborări frumoase! Să fiți buni și să inspirați, așa cum o faceți de 9 ani încoace.“

Adriana Moscu (jurnalist, A List Magazine)
„Adesea, în munca mea la revistă, m-am lovit de dificultatea de a găsi psihologi care să folosească un limbaj adaptat stilului editorial, lipsit de rigiditate, neceremonios, care să creeze acea legătură magică între conținutul livrat și publicul cititor. Așa că m-am aflat mereu într-o continuă muncă de research, în încercarea de-a găsi acel specialist care să se exprime «uman», adică pe înțelesul tuturor. M-am bucurat mult să descopăr pe paginadepsihologie.ro exact experții de care aveam nevoie pentru ca mesajul din articolele publicate să capete credibilitate și farmec, în același timp, să informeze, dar să și atragă, să explice, dar să și seducă.“

Sanda Nicola (jurnalist și autor)
„Pagina de Psihologie e un fel de Mahomed care merge el la munte, pentru că «muntele» încă nu e dispus să accepte că are nevoie de ajutor și că, dacă îl cere, s-ar putea chiar să-l obțină. Mă refer, desigur, la nevoia pe care mulți dintre noi o au, de a-și înțelege stările prin care trec și de a depăși barierele psihologice care-i împiedică să-și atingă adevăratul potențial. De ce e atât de important să-l atingem? Pentru că micul meu succes, alături de micul tău succes, conturează succesul nostru, împreună. Pe când mica mea frustrare, pusă lângă frustrarea ta și lângă a lui, înfățișează un tablou cu oameni triști, neîmpliniți, care caută veșnic vinovați pentru nereușita lor și care își oglindesc unul altuia doar neputință. Vă sună familiar, nu-i așa? Exact în filmul ăsta suntem noi, românii. De-asta avem atâta nevoie de articolele și dezbaterile puse la cale de Pagina de Psihologie. Îmi păstrez convingerea că, numai trecând fiecare în parte prin propriul proces de vindecare emoțională, avem o șansă reală de a izbuti să ne împlinim potențialul și colectiv, ca națiune. Știu, toți suntem tentați să ne dorim să schimbăm lumea, să mutăm munții din loc. Vestea bună e că nu este necesar să ne apucăm de un șantier chiar, chiar atât de vast; e suficient să ne ocupăm de propria schimbare. Mulțumesc, echipei Pagina de Psihologie pentru tot efortul pus în revoluția relațională din România. Acolo e miza adevărată, în salvarea relațiilor dintre noi și ai noștri.“

Valentin Panduru (jurnalist, RFI)
„Viața e despre acumulări și experiențe, dar mai ales despre oameni. Ușor de înțeles asta și de cineva care muncește la radio, cu capul «în aer» câteva ore pe zi. Spațiul în care interacționăm e plin de atingeri, cuvintele rostite se transformă în convingeri, iar gândurile cer să se facă auzite. Și dacă radioul nu face mereu asta, există o pagină dedicată iubirilor dintre oameni, fricilor neexprimate, uimirilor de tot felul. De 9 ani de zile, Pagina de Psihologie șterge distanțele dintre oameni și, ascultând, vindecă. Atât de simplu! Mulți ani frumoși, fericiți și plini de inspirație echipei!“

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0