Skip to content

Reza Aslan (n. 1972 în Iran) este un scriitor de renume internațional, profesor, producător și specialist în istoria religiilor. Cărțile sale, incluzând bestsellerul Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth (traducere românească: Zelotul. Viața și epoca lui Isus din Nazaret – 2013), au fost traduse în mai multe limbi de circulație internațională. Prima sa carte, No God but God: The Origins, Evolution, and Future of Islam (2010), este considerată una dintre cele mai importante lucrări ale deceniului. Este și autorul lucrării Beyond Fundamentalism: Confronting Religious. Extremism in a Globalized Age (titlul original: How to Win a Cosmic War – 2010), precum și editorul volumelor Tablet & Pen: Literary Landscapes from the Modern Middle East (2011) și Muslims and Jews in America: Commonalties, Contentions, and Complexities (2011).

Reza Aslan a studiat arta și istoria religiilor la Santa Clara University, a obținut un master în teologie la Harvard University, un altul în studii artistice la Universitatea din Iowa (unde a fost numit „egalul lui Truman Capote în ceea ce privește ficțiunea“), precum și un doctorat în sociologia religiilor la Universitatea California din Santa Barbara.

℗PUBLICITATEProfesor de creative writing la Universitatea California, Riverside, Aslan face parte și din conducerea Seminarului Teologic din Chicago și Yale Humanist Community, fiind și membru al Society of Biblical Literature și The International Qur’anic Studies Association. A fost „Wallerstein Distinguished Visiting Professor of Religion, Culture, and Conflict“ la Drew University, New Jersey (2012–2013) și profesor asociat de studii religioase la Universitatea din Iowa (2000–2003).

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0