Robert Bly – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Robert Elwood Bly (n. 1926) este un renumit și prolific poet, scriitor și activist american, devenit un lider al mișcării mitopoetice de afirmare și dezvoltare a masculinității.

A câștigat numeroase premii și titluri de recunoaștere, cel mai cunoscut fiind National Book Award for Poetry (1968) pentru cartea sa The Light Around the Body. Având origini norvegiene și fiind deschis către studiul altor limbi, Bly a fost fascinat de opera mai multor poeți nordici, germani sau de limba spaniolă și s-a dedicat eforturilor de a traduce și a populariza poeziile acestora în limba engleza: Gunnar Ekelof, Tomas Tranströmer, Pablo Neruda, César Vallejo, Juan Ramón Jiménez, Antonio Machado, Rainer Maria Rilke. De asemenea, a contribuit la popularizarea poeților persani Rumi și Hafez și a misticilor hinduși Kabir și Mirabai. Bly a susținut și numeroase conferințe și ateliere pe tema masculinității.

℗PUBLICITATEAlte titluri relevante: A Little Book on the Human Shadow (cu William Booth – 1988), The Sibling Society(1996), More Than True: The Wisdom of Fairy Tales (2018) etc.

De același autor

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută