Skip to content

Dr. Robert Cialdini (născut în 1945) este un psiholog social american și un expert de renume mondial în domeniul influenței și persuasiunii. A adus contribuții semnificative în înțelegerea factorilor care stau la baza deciziilor noastre și a tehnicilor de persuasiune utilizate în marketing, vânzări, negociere și în alte domenii.

Cialdini a obținut doctoratul în psihologie socială la Universitatea din Carolina de Nord și a fost profesor la Universitatea din Arizona timp de peste trei decenii. În prezent, este profesor emerit la aceeași universitate. Este cunoscut pentru identificarea a șase principii fundamentale de influență, pe care le-a prezentat în cartea sa bestseller Influence: The Psychology of Persuasion. Aceste principii includ reciprocitatea, consistența și angajamentul, aprobarea socială, autoritatea, simpatia și lipsa de anumite resurse.

Principiile lui Cialdini au fost aplicate în diverse domenii, cum ar fi marketingul, vânzările, publicitatea, negocierea și leadershipul. Profesioniștii și organizațiile utilizează cunoștințele despre aceste principii pentru a influența comportamentul și deciziile oamenilor într-un mod etic și eficient. Dr. Cialdini este autorul a numeroase studii și articole științifice în domeniul psihologiei sociale, iar cercetarea sa a fost apreciată în mod extensiv în comunitatea academică și de către profesioniștii din domeniul influenței și persuasiunii.

℗PUBLICITATERecunoașterea internațională a contribuțiilor lui Cialdini este remarcabilă. A primit numeroase premii și onoruri pentru cercetarea și influența sa în domeniul psihologiei sociale. Este un vorbitor public solicitat și a susținut prezentări la conferințe și evenimente de renume în întreaga lume.

Dr. Robert Cialdini continuă să inspire și să educe oameni din diverse domenii cu perspectivele sale despre modul în care suntem influențați și cum putem utiliza această cunoaștere pentru a obține rezultate pozitive.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0