fbpx
skip to Main Content

În fiecare zi de miercuri, avem pe Pagina de Psihologie, câte un interviu (im)perfect, (in)discret și (in)vulnerabil cu oameni care îndrăznesc să ne vorbească despre ei înșiși într-o altă lumină. Oameni care renunță la filtrele psihologice și la photoshopul sufletesc, îndrăznind să se arate pentru câteva secunde fără nicio armură – doar cu o tentă de umor și o porție sănătoasă de sinceritate.

Invitatul din această săptămână, a seriei de interviuri #Ce Nu Vreau Să Știe Lumea Despre Mine, este Robert Diaconeasa. Robert, blogger și tată de meserie, este cunoscut din peisajul mediatic românesc, având o carieră de 11 ani în comunicare. Site-ul pe care scrie daddycool.ro este o platformă ce explorează subiecte de genul parenting, lifestyle și chiar travel.

Cea mai recentă minciună pe care ai fost „nevoit“ să o spui…

Hmmm. Că am fost prins cu un lucru neprevăzut și nu am mai putut ajunge la un eveniment la care spusesem că voi ajunge. În ultima perioadă am fost foarte prins și, din acest motiv, foarte obosit, iar în unele zile pur și simplu am simțit că nu mai am forță să fac nimic. Și mi se pare pueril să spun cuiva că sunt obosit, fiindcă e foarte posibil să pară o scuză proastă. Așa că am spus treaba de mai sus.

Cel mai prost obicei la care crezi că nu vei putea renunța niciodată?

Să-mi rod unghiile. Mă urmărește din copilărie. Evit să fac asta în public, dar când sunt concentrat, la biroul meu, deseori mă trezesc făcând involuntar acest lucru.

Ce crezi că ar spune Dumnezeu despre tine… dacă l-am întreba?

Că e mândru de mine și de felul în care jonglez cu toate provocările care apar în viața mea. Am trecut prin multe lucruri, dar le-am depășit pe toate cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze. Uite, un lucru pe care îl știu foarte puțini despre mine este că simt o legătură foarte puternică atunci când mă gândesc la Iisus. Oricât de ciudat ar suna, simt ori că am fost el într-o altă viață, ori că i-am fost un prieten foarte bun. Iar când am fost în Zanzibar am întâlnit o femeie care, deși nu mă cunoștea, mi-a spus că simte prin energia mea o legătură aparte cu Iisus. Interesant, nu? Mie mi s-a părut pur și simplu incredibil ca o persoană străină, pe care abia o cunoscusem, să-mi spună acest lucru.

Dacă ai stabilită o întâlnire, ajungi mai devreme sau întârzii?

90% din timp ajung mai devreme, 5 % la timp, 5% întârzii din motive neprevăzute.

 

View this post on Instagram

 

No matter the corner of the world we’re visiting, there’s always that ice cream moment that melts my heart! The joy of a kid’s face while having it, priceless! 😍😍😍 . . . #daddycoolro #vacation #vacationwolf #vacation🌴 #vacationvibes #holiday #holidayfun #holidaylook #holidayoutfit #travel_stories #traveldiary #traveladdict #travelpic #travelparents #travelblog #travelblogger #travelphotos #travelworld #srilanka2019 #srilanka🇱🇰 #srilankadaily #srilankatravel #citybreak #kandy #icecream #icecreambreak #fatherhood #fatheranddaughter #dadsofinstagram

A post shared by Robert Diaconeasa (@daddycool.ro) on

℗PUBLICITATECe cumperi în mod constant, deși știi că nu ai nevoie?

Nimic. Sunt exagerat de echilibrat din acest punct de vedere. De multe ori, mă roagă Ana să-mi mai cumpăr și eu una, alta.

Vedeta cu care ai avut fantezii romantice…

Am avut mult timp o pasiune pentru cântăreața Cheryl Cole. Acum o cheamă doar Cheryl fiindcă numele Cole venea dintr-o căsătorie anterioară. În prezent e la a treia și probabil s-a gândit că își debusolează fanii dacă își schimbă numele de scenă la fiecare mariaj. Mă rog, am avut o pasiune, între timp s-a decis să-și opereze fața minunată pe care o avea și, cum se întâmplă în 90% dintre cazuri, i-a cam dispărut farmecul. Mie îmi plăcea extrem de mult pentru frumusețea ei naturală.

Partea corpului tău de care ești cel mai mândru…

A punctat tare Zamfir cu penisul lui, așa că eu voi fi mai romantic. Ochii. Mi se pare că spun cel mai bine despre mine ce fel de persoană sunt. Iar ei nu mint niciodată. Dacă vrei să știi ce stare am într-o zi, mă privești în ochi și afli pe loc. Atenție! Pot fi verzi, pot fi albaștri. Cine mă cunoaște foarte bine, știe care e culoarea lor naturală și din ce motive se schimbă uneori.

Partea corpului tău care-ți place cel mai puțin…

În acest moment nu sunt prea mulțumit de aspectul fizic, dar știu și motivele, așa că lucrez la asta.

Ultima „prostie sau exagerare“ pe care ai spus-o din rolul de tată…

Mi s-a întâmplat recent o chestie pe care nu o voi uita niciodată. Poate părea o prostie pentru unii, dar pentru mine e important. Am vrut să fac o glumă și să-i explic lui Ingrid că a greșit cu ceva, prin intermediul unor replici cântate. Și în loc să îi cânt lui Ingrid că e pedepsită (nu o pedepsim niciodată, tocmai din acest motiv eram sigur că va fi o glumă bună), m-a luat valul și am ridicat tonul prea mult, iar ea s-a supărat și a fugit plângând în camera ei. Pentru că s-a speriat. A durat 2 minute episodul fiindcă m-am dus imediat la ea și i-am explicat intenția mea, unde am greșit și faptul că îmi pare rău. Am luat-o în brațe, mi-a spus că înțelege și am revenit la treburile noastre, dar eu nu voi uita momentul acesta probabil niciodată.

Care sunt acele trei obiceiuri pe care le ai zi de zi?

După ce mă trezesc, îmi salut fetele și le întreb cum au dormit, mă spăl pe dinți, zâmbesc.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută