Skip to content

Robert Waldinger este un medic și cercetător american, cunoscut în special pentru munca sa în domeniul studiului fericirii și al satisfacției în viață. El este profesor de psihiatrie la Harvard Medical School și director al Studiului Grant al Dezvoltării Adulților, unul dintre cele mai longevive și cunoscute studii despre sănătate și fericire.

Studiul Grant al Dezvoltării Adulților a început în 1938 și a urmărit viața a 724 de bărbați americani pe parcursul mai multor decenii. Studiul a examinat diferite aspecte ale vieții, inclusiv sănătatea fizică și mentală, relațiile sociale, cariera și satisfacția generală în viață. De-a lungul anilor, acest studiu a furnizat o serie de concluzii importante despre factorii care contribuie la o viață lungă, fericită și sănătoasă.

℗PUBLICITATERobert Waldinger a preluat conducerea acestui studiu în 2003 și a continuat să analizeze datele colectate de-a lungul timpului. Într-un discurs TED extrem de popular intitulat „What Makes a Good Life? Lessons from the Longest Study on Happiness“ (Ce face o viață bună? Învățături din cel mai lung studiu despre fericire), el a împărtășit principalele concluzii ale studiului și a subliniat importanța relațiilor sănătoase și satisfăcătoare pentru o viață fericită și împlinită.

Robert Waldinger continuă să desfășoare cercetări și să își împărtășească cunoștințele și înțelepciunea dobândite din studiul său în cadrul conferințelor și publicațiilor sale. El este un susținător al prioritizării relațiilor interpersonale și a valorii aduse de conexiunile autentice și profunde în viața noastră.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0