Skip to content

Robin Wall Kimmerer este o botanistă, autoare și profesoară americană cunoscută pentru contribuțiile sale la domeniul ecologiei și pentru promovarea relației dintre oameni și natură, în special prin perspectiva indigenă.

Kimmerer a obținut un master în botanică și un doctorat în ecologie vegetală. Ea și-a desfășurat cariera academică predând și cercetând la diverse instituții educaționale, inclusiv la Universitatea DePauw și la State University of New York (SUNY) College of Environmental Science and Forestry.

Este membră a Națiunii Citizen Potawatomi, ceea ce îi oferă o perspectivă unică în privința relației dintre popoarele indigene și mediul înconjurător. Ea încorporează în scrisul și activitatea sa perspective și înțelegeri tradiționale ale Națiunii Potawatomi cu privire la natură și spiritualitate.

Kimmerer este implicată în promovarea sustenabilității și a conștiinței ecologice. Ea militează pentru protejarea mediului înconjurător și pentru integrarea învățăturilor indigene în practicile de conservare și utilizare a resurselor naturale.

℗PUBLICITATEPe lângă contribuțiile sale în domeniul ecologiei, Kimmerer este și o profesoară de mindfulness, folosind meditația ca instrument pentru a ajuta oamenii să dezvolte o legătură mai profundă cu natura și cu propria lor conștiință.

Kimmerer a primit numeroase premii și recunoașteri pentru contribuțiile sale la cunoașterea științifică și la conștiința ecologică. Ea este considerată o voce importantă în mișcarea de conservare a mediului și în promovarea învățăturilor indigene.

În ansamblu, Robin Wall Kimmerer este cunoscută pentru abordarea sa interdisciplinară și pentru modul în care îmbină știința, spiritualitatea și cultura indigenă în eforturile sale de a crea o lume mai conștientă și mai respectuoasă față de mediul înconjurător.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0