Skip to content

Există un parfum anume care-ți induce o stare de bine? Poate te întoarce în anii copilăriei, poate îți amintește de persoana pe care o iubești sau doar de o zi foarte bună, de care te-ai bucurat cândva?! Ce-i drept, oamenii nu se gândesc prea mult la asta, dar știința ne-a demonstrat că mirosul este cel mai puternic dintre toate simțurile noastre. Un simț ce nu trebuie subestimat, mai ales dacă intenționăm să trăim o viață conștientă sau ne aflăm pe calea eliberării de durere.

Numeroase studii au arătat că mirosurile influențează mai multe aspecte ale vieții, cum ar fi emoțiile, gândurile, amintirile, ba chiar și deciziile. Unele arome pot avea efecte pozitive atât asupra stării de spirit, reducerii stresului, îmbunătățirii somnului, declanșării stării de fericire, cât și la nivelul performanțelor fizice și cognitive. Astfel, devenind mai conștienți de felul în care mirosurile ne influențează viața, ne putem îmbunătăți nu doar sănătatea, ci și starea de spirit. Impactul unui anumit tip de miros a fost observat și la nivel global, de-a lungul istoriei. De exemplu, după cel de Al Doilea Război Mondial, au apărut parfumurile verzi, ce reflectau nevoia de renaștere, dinamism și independență. De atunci, după câte o perioadă de criză, observăm cum notele verzi revin în tendințe (la fel cum se întâmplă și în prezent).

Anii pandemici, plini de restricții de tot felul, ne-au oferit ocazia să apreciem mai mult natura și mirosurile proaspete, vii și luminoase. Pentru că verdele este perceput și ca simbol al reînnoirii și al promisiunii; pe scurt, un reminder că viața va continua, plină de posibilități și provocări.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Trei moduri pentru stimularea păcii interioare cu ajutorul parfumurilor

  1. Pentru a te bucura de beneficiile mirosului, poartă parfumul preferat în orice moment al zilei, chiar și atunci când stai sau lucrezi de acasă. În spatele acestui principiu este aceeași motivație pentru care te aranjezi și te îmbraci dimineața, deși nu ieși din casă. Acest obicei te ajută să-ți stimulezi bună-dispoziția și chiar îți sporește productivitatea. Iar când vorbim despre parfumul preferat, mă refer la acel parfum, nu la sticluțele cu esențe de care vrei să scapi mai repede sau la cele pe care le folosești pentru că nu intenționezi să consumi din cel preferat.
  1. Caută parfumuri ce conțin note care ajută la stimularea creierului, lavanda fiind cel mai cunoscut exemplu. Utilizată în contextul potrivit, poate ajuta la relaxare și la ameliorarea efectelor anxietății. Cu toate astea, lavanda nu este singura esență cu acest efect, existând o întreagă gamă de arome cu puteri vindecătoarea asupra organismului, de la citrice până la tămâie. Pentru un efect energizant, recomand parfumurile cu mentă. Conform unui studiu, cei care fac sport aleargă mai repede și fac mai multe flotări atunci când sunt expuși la mirosul revigorant de mentă. În plus, mirosul de mentă intensifică activitatea din zona creierului. Iasomia este un bun relaxant pentru minte și corp, iar selecția de parfumuri cu această notă este foarte mare, în special pentru femei. Aroma florilor de iasomie are un efect calmant asupra sistemului nervos, eliberându-ne de insomnii, neliniște, iritabilitate, sau tensiune musculară.
  1. Folosește produse parfumate atât pentru corp, cât și pentru spațiul în care-ți petreci timpul. Lumânări parfumate, odorizante de cameră, uleiuri esențiale, geluri de duș sau chiar ceaiuri – fiecare dintre acestea poate aduce un aport stării noastre de bine, îmbunătățind atmosfera casei în care locuim. Prin această metodă, integrarea anumitor arome cu efecte benefice este mult mai simplă în comparație cu alegerea unui parfum pentru corp. Mai ales dacă dorim să mirosim doar o anumită aromă izolată și nu un buchet compus din diverse note. Așadar, fie că vorbim despre parfumul preferat care-ți dă un boost de fericire sau de o carte citită la lumina lumânărilor parfumate, alături de o cană de ceai de iasomie, mirosul are efecte benefice pentru minte, trup și suflet! 

Mirosul tău preferat care este?


Citește și:

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0