Skip to content

Scriitorul francez Romain Rolland (1866–1944) a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1916. Pentru o vreme a predat istoria la liceu, iar în 1895 a obținut doctoratul în litere.

℗PUBLICITATEÎntre 1904 și 1914 publică romanul-fluviu Jean-Christophe, cea mai importantă lucrare a sa, distinsă cu Marele Premiu al Academiei Franceze. A fost un pacifist convins. Cartea lui Rolland despre Gandhi, publicată în 1924, a contribuit substanțial la cunoașterea acestuia în Europa. A corespondat cu numeroase personalități culturale și literare ale vremii, printre care Hermann Hesse, Louis Aragon, Stefan Zweig.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0