fbpx
skip to Main Content

Ross W. Greene este un psiholog clinician american, profesor, și autorul The Explosive Child, Lost at School, Lost and Found și Cum să creștem ființe umane. Greene a dezvoltat modelul de intervenție bazat pe dovezi științifice numit „Soluții colaborative și proactive“. El este, de asemenea, producator executiv al viitorului documentar The Kids We Lose. Are un doctorat în psihologia clinică.

Greene este directorul fondator al organizației nonprofit Living in the Balance, care oferă resurse web vaste, gratuite, bazate pe modelul SPC. Organizația se opune folosirii pedepsei corporale acasă și la școală, folosirea restrângerii fizice și a izolării în școli și a facilităților terapeutice restrictive, precum și împotriva detenției, suspendării și expulzării în școli, grădinițe și creșe. În schimb, organizația încurajează utilizarea unor intervenții non-punitive, non-contradictorii.

℗PUBLICITATECercetările lui Greene s-au concentrat asupra eficacității modelului SPC în caracteristicile detenției în ambulatoriu, școală, spital, sau acasă, caracteristici rezultate longitudinal la copii și adolescenți cu probleme de conduită și tulburări sociale, precum și compatibilitatea elev-profesor.

De același autor


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută