fbpx
skip to Main Content

Rubrica de stat puțin este un program video susținut de Neuro Optimizer® de la Secom®, prin intermediul căruia psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György conversează cu diferite persoane despre riscurile epuizării psihologice și evitarea instalării burnoutului emoțional. 

Scopul acestor conversații adevărate este de-a pune în cuvinte acele aspecte ale vieții despre care ne este mai greu să vorbim, pentru că ne cer să fim vulnerabili. Însă, din punct de vedere psihologic, evitarea și negarea sunt strategii cu rezultate de scurtă durată și care ne pot complica mult existența și relațiile pe termen lung. 

De aceea, la Rubrica de stat puțin vorbim sincer și deschis despre dificultățile cu care ne confruntăm, despre cum putem putem oferi suport în evitarea instalării burnoutului și despre ce strategii eficiente găsim pentru a ne proteja sănătatea psihică și emoțională. Iar atunci când vine vorba despre aceste dimensiuni ale sănătății ne referim la o bună gestionare a emoțiilor, la o capacitate crescută de management al stresului și anxietății, dar și la cum ne regăsim puterea, motivația și concentrarea pentru a ajunge la cea mai bună versiune a noastră, atât în ceea ce privește sinele profesional, cât și viața de familie. 

Ce este burnoutul?

Burnoutul este o stare de ardere psihologică care implică senzații puternice de epuizare emoțională, o diminuare considerabilă a realizării activităților de diverse feluri și o constelație de sentimente de înstrăinare față de sine și față de cei din jur. Dacă inițial, atunci când fost dezvoltat conceptul de burnout (în SUA anilor 1970) s-a vorbit cu precădere despre burnoutul profesional, odată cu trecerea timpului conceptul a inclus și noțiunea de burnout familial sau relațional, iar în prezent vorbim inclusiv despre burnoutul pandemic.

℗PUBLICITATEEpuizarea emoțională afectează la modul cel mai serios calitatea vieții noastre, având un impact negativ asupra relațiilor cu cei dragi, asupra sănătății noastre și asupra randamentului profesional. De aceea, evitarea instalării burnoutului este un subiect de interes pentru viața fiecăruia dintre noi.

Strategii eficiente pentru prevenția burnoutului

Prima invitată la Rubrica de stat puțin este o femeie care și-a investit energia ultimelor două decenii atât în viața personală, cât și în planul profesional. Andreea Mihnea este soție, mamă a trei copii și, de-a lungul timpului, a deținut funcții de conducere în departamentele HR ale mai multor companii de renume pe plan local și internațional. Este, de asemenea, facilitator pe diverse programe de management și leadership și deține o diplomă de coach internațional. De anul trecut s-a alăturat unei bănci care are un mandat ambițios de transformare și creștere, în rol de Chief People Officer. Despre provocările cu care se confruntă în prezent, despre cum face față solicitărilor de acasă și de la serviciu, dar și despre evitarea intalării burnoutului în rândul angajaților a povestit Andreea Mihnea, alături de Gáspár György.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută